Труднодостъпните "Спомени с усмивки"

„Спомени с усмивки“ е мотото, което е рекламирало през последните 11 месеца България като туристическа дестинация пред най-големия ни пазар Русия. „Не е много оригинално, но проучване показа, че това иска да чуе руската аудитория“, коментираха организаторите на кампанията. В подкрепа на това си твърдение представиха статистически данни, които показват сериозен ръст на руските туристи. А от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма обявиха, че следващата година увеличението ще е още по-голямо.
Очакванията на бизнеса са далеч по-скромни. За тях положително ще е, ако няма драстични спадове на почиващите у нас. Причини за това много и от разнообразно естество. Все още не е премахнат визовият режим за руски граждани, които искат да пътуват до България, а родната администрация е меко казано мудна. Освен това продължават проблемите с почивките „ол инклузив“, които не само не отговарят на името си, но се предлагат храни и напитки с безобразно качество.
И последният автогол, който си вкарахме, беше инцидентът с отровените деца в лагерите по морето. Дали може да има рекламна кампания, която да минимизира всички натрупани негативи? Едва ли! Но имаме голямо предимство и то е, че все още сме една от най-евтините дестинации с възможен летен и зимен туризъм. От ведомството обясниха, че визовият режим не притеснява руските туристи. Но издаването на този документ отнема време, което не всеки би искал да пропилява. За това колкото и да са примамливи усмихнатите спомени, които ще останат след посещение в България, те са трудно достъпни. А положителни емоции може да си доставят руските туристи и разхождайки се из Кушадасъ, и то без да се занимават с бюрокрация, която да ги разрешава.

Станете почитател на Класа