Чиновниците забравиха за цените на природния газ

Чиновническо недоглеждане е на път да остави страната ни без възможност да се търсят нови находища на газ, и то в най-перспективната част на Черноморския ни шелф. А точно те спомагат за поддържане на по-ниски цени на синьото гориво и за така нужната на страната ни диверсификация при вноса на тази суровина. И въпреки че „Мелроуз“ печели достатъчно от тези газови полета, ползите за страната ни от находищата са повече от явни.
Всеки твърди, че иска да получава по-евтин газ или парно в дома си. Но явно точно чиновниците в икономическото ведомство това много не ги вълнува, след като забравят сроковете, или пък не ги смятат за важни. Все пак това е единствената успешна концесия за газ у нас. А дали грешката (ако това е неволно) ще бъде поправена, зависи единствено от същите хора и техните началници.
При тези обстоятелства основният доставчик (и безалтернативен източник) на гориво за страната ни си остава Руската федерация, а експерти в газовия сектор вече допуснаха, че Москва ще има най-голяма полза, ако няма местен добив на природен газ.
И докато администрацията умува как да се разреши проблемът, тенденцията за увеличаване на цените на газа остава в пълна сила.

Станете почитател на Класа