Лошото време спря магистрала "Люлин"

Като че ли за първи път тази година в България времето беше лошо, зимата продължителна, даже се порадвахме и на сняг. Това обаче силно затрудни строителството на пътища, в частност магистрала „Люлин“.
Затова се оказва, че днес няма да можем да пътуваме от Перник до София по чисто новия и лъснат аутобан. Защото трасето няма да бъде въведено в експлоатация.
Обяснението е, че в името на сигурността и, за да не се рискува качеството на изпълнението, не са завършени строителните дейности при неблагоприятните зимни условия. Въпреки обещанията.
Друг е въпросът, че изпълнителят вече си е получил парите, макар че не си е свършил работата. Това може да се случи само в пътното строителство, където явно държавата ти изплаща средства дори единствено срещу задоволителни обещания. Ако пък обещаното не се спази, оправданието е с природната сила, върху която не може да се влияе.
Остава надеждата за потребителите, че поне крайният срок за въвеждане в експлоатация - 15 май, ще бъде спазен. И да се молим на природата да няма климатични катаклизми, които да попречат на довършителните строителни дейности.

Станете почитател на Класа