"Кремиковци" отново събуди нечий интерес

Испански холдинг проявява интерес към някои части от металургичния комбинат „Кремиковци“ - предимно терени, които биха могли да качат цената си след съответните подобрения. Тази вест донесе от слънчева Испания министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Холдингът дори щял да кандидатства пред ЕК с проект за рекултивация на терени, чиято стойност е 20 млн. евро.
Новината по принцип е хубава, стига наистина да бъде подплатена с реални стъпки. Защото от началото на приватизацията на социалистическото металургично чудо до ден-днешен то се радва изключително и само на интерес, но не и на реални инвеститори.
Сега доверие вдъхват откровените намерения на испанците да ползват част от собствеността на „Кремиковци“ като терен, така нужен на разрастващия се столичен град. А не като мегаметалургично явление, чиято мода отдавна е минала.
Испанците дори са склонни да финансират и рекултивация на терени, а да не забравяме, че комбинатът разполага с цели 22 000 декара. Остава само да видим колко ще трябва да плати SHP-Advisers, за да се възползва от тази възможност. Е, ако ли не, „да влезе“ следващият инвеститор.

Станете почитател на Класа