Двойна игра с парите на данъкоплатеца

Поредният административен абсурд е да се харчат парите на данъкоплатците, за да се събарят незаконните сгради в чашките на язовирите, по плажната ивица на Черно море или в природните паркове. Заплатите на администрацията, която им дава разрешителните за строеж, също идват от данъците на гражданите. Така излиза, че хората плащат два пъти за една и съща работа – веднъж за нарушение, после – за корекцията му. „Дали сме бюджет на ДНСК да си свърши работата“, заяви министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев. Но тези средства не са от джоба на министрите в поредица правителства, а от този на гражданите. Ако всеки чиновник си е гледал работата както трябва, до такива случаи няма да се стига, защото неправомерно строителство няма да има.
Към момента не е ясно колко точно средства ще бъдат отделени за събарянето на незаконните сгради, защото все още не са издадени заповедите.
Ако след време се окаже, че тези незаконни сгради са с „икономисани“ пари, я източени от ДДС, я пренасочени по някоя европрограма, кръгът ще се затвори – излиза, че плащаме за нерегламентирано строителство, инвестираме в изграждането и накрая си плащаме, за да го съборим.

Станете почитател на Класа