ТЕЦ-Бобов дол тръгна по пътя на „Брикел“

Сероочистващите инсталации на ТЕЦ-Бобов дол ще бъдат същите като на ТЕЦ „Брикел“, ако там се окажат сполучливи, обясниха вчера от дупнишката централа. Никой обаче не обясни какво се случва, ако има проблем със строежа на инсталациите, както и дали ТЕЦ-Бобов дол ще продължи да си работи, както и в момента. Без отговор остава и въпросът, защо досега не са влагани пари в екосъоръжения, за да може да продължи да работи централата и да има поминък за хората. И както винаги, за тези неща започва да се мисли в последния момент.
Що се отнася до ТЕЦ „Брикел“, за него е ясно, че след 2 месеца и той ще спре работа. Или поне така уверява държавата, докато не излязат на протести работниците в дружеството.
А след като в края на тази година трябва да се спре и първият блок на ТЕЦ-Бобов дол“, то е напълно възможно да има протести и в тази централа. И отново след преговори с министерствата на екологията и икономиката нищо чудно да се даде отсрочка за работата на съоръженията. Всичко това ще бъде с оправданието, че се прави в името на работниците, а хората от региона със сигурност ще продължат да дишат отровите от централата.

Станете почитател на Класа