Потребителят е най-големият регулатор

„Питайте за отстъпките“, посъветваха клиентите на туристически пакети от Европейския потребителски център. Причината е, че много от хотелите не рекламират отстъпките, които предлагат. Планирайте почивката навреме, проучете офертата добре, вземете си европейската здравна карта, направете си застраховка...
Туроператорите не могат да променят стойността на договора с повече от 5%. Ако ви настанят в по-евтин хотел, трябва да ви върнат разликата, ако пък ви настанят в друг същата категория или по-висока не дължите доплащане.
Пазете касовите си бележки. И тъй като в Европа капризите на времето се отразяват на полетите е ясно, че и тази година най-много оплаквания има при самолетните пътувания. При изгубен багаж имате право на 1200 евро обезщетение. При забавен полет повече от 2 часа трябва да ви осигурят храна и напитки, при повече от 5 часа може да поискате да ви върнат парите за билета. При отлагане за следващия ден може да претендирате за нощувка и трансфер до хотела, в много от случаите трябва сами да си платите, а в България да ви възстановят парите. Потребителите са най-големият регулатор и трябва да си знаят правата, защото тогава и държавата ще си свърши работата.

Станете почитател на Класа