Топлинните счетоводители са излишни

Близо 3 млн. лв. задължения имат абонатите на топлинния счетоводител „Техем“, защото не са платили за монтираните им топломери. Сега, когато идва времето за смяна на уредите, отново ще им бъдат монтирани нови. Интересно, дали и този път те ще са безплатни за някои? Защото, ако е така, защо останалите да се набутват, плащайки или за нови топломери, или пък за наем на топлинния счетоводител?
Стремежът на българина да не дължи нищо на никого не бива да се надценява, показва опитът на топлинните счетоводители, който те оповестиха официално. След като могат да минат спокойно без 3 млн. лева, значи могат и без 30 млн. лева. В крайна сметка може и без топлинни счетоводители. Нали преди време тази услуга също се предоставяше от топлофикациите по места? Оттогава досега парното доста поскъпна благодарение и на усилията на топлинните счетоводители. Най-вероятно тия несъбрани 3 млн. лева са в сметките на другите, които са платили.
Затова справедливо се прокрадват и идеи, че е по-добре отоплението в жилищата да се отчита по стария метод – на кубатура, а не чрез дялово разпределение.

Станете почитател на Класа