Околовръстното падна жертва на безразборното строителство

Нерегламентирани сметища в коритото на Драгалевската река, непочистените шахти и канали и липсващата канализация в столичните квартали Симеоново, Драгалевци и Бояна са причина за наводнението на южната дъга от Околовръстното шосе. Това се посочва в доклада на експертите от Национална агенция „Пътна инфраструктура“, проверили какво е довело до заливането на пътя преди няколко дни. Е, не откриваме топлата вода. Защото години наред нямаше сила, която да възпре безразборното презастрояване.
А освен горните констатации, се оказало, че в реката са били изхвърляни и ненужни строителни материали – открити са стари автомобилни гуми, дървета, пясък, баластра, влачени по склона от придошлата вода.
Манталитетът е ясно, че трябва да бъде променен, защото отдавна мина времето, когато боклуци са се изхвърляли в реката. Вече има кофи за целта, а и фирми, които да почистват, за което получават и много пари.
Но къде в тази ситуация е била общината, която години наред е разрешавала това масово строителство, без да предвиди изграждането на канализация в „баровските квартали“? Сега всичко започва отначало – първо, ще се кърпи шосето, после ще има още контейнери за смет. Дано докато се стигне до канализация, да няма други проливни дъждове.


Станете почитател на Класа