Рушат първи незаконен хотел с 6 години закъснение

Започна събарянето на триетажния хотел "Рамона", който се намира на плажа "Кабакум" до Варна и не разполага със строителни книжа. Очаква се постройката да бъде изравнена със земята за около месец и половина – два. Причината - всичко по него се прави ръчно, защото на терена не може да влезе техника.
Това е първият от поредицата хотели, построени без проект, разрешение за строеж или застроителен план, с каквито е пълно Черноморието ни. Всъщност действията по разрушаването се изпълняват с шестгодишно закъснение, тъй като решението на Държавния национален строителен контрол е обжалвано на всички инстанции. Най-накрая след последната дума на Върховния административен съд то влиза в сила. Но собственикът Рангел Рангелов продължава по-нагоре – зарича се да съди страната в Страсбург.
В подобно положение са поне още 750 хотела, на които вътрешният министър Цветан Цветанов се закани още през лятото. Въпросът е обаче решението за тяхното събаряне колко години ще се обжалва и кога в крайна сметка ще влезе в сила, за да бъде изпълнено.
Дано не се окаже, че хотел „Рамона“ единствен е незаконен и причина за бетонните комплекси, „украсили“ морския бряг. И прогонили платежоспособните туристи.

Станете почитател на Класа