Не само покриви, но и хотели трябва да се събарят

Акция за премахването на незаконно построени покриви на пет къщи и два магазина започна вчера в Стария град на Несебър. Недоволни граждани обаче блокираха с жива верига подхода към града и отказаха да пуснат машините. Според техните мотиви би трябвало да има човешко отношение към
хората, а не да се събарят покриви в навечерието на зимата.
Заради незаконното надстрояване на старите къщи обаче има опасност градът да бъде изваден от списъка с културни паметници на ЮНЕСКО. Никакви компромиси няма да бъдат правени, а законодателството ще бъде спазено, категоричен беше регионалният министър Росен Плевнелиев. Според него, ако няма ясни правила, ще настъпи абсолютен хаос.
С бутането само на рибарски колиби и пристройки, както и на покриви обаче редът едва ли ще се възцари. Трябва не само покривите, а и хотелите, строени на същия принцип и окупирали цялото Черноморие и зимните курорти, да се събарят. Да не говорим за палатите край язовирите. Още повече че за голяма част от тях строителният контрол е установил, че са незаконни – също като петте покрива в Стария Несебър.

Станете почитател на Класа