Пренасочваме износа си към Азия

Необходимо е да се съсредоточи износа на страната ни към държавите с икономически растеж, каквито са Виетнам, Обединените арабски емирства, бившите държави от Съветския блок като Азербайджан и Казахстан например. това каза икономическият министър Драгомир Стойнев пред ТВ 7 в събота. Затова България изтегля своите търговски представители от Европа и ги изпраща към Азия, стана ясно от думите на Стойнев. „Това трябва да прави българската държава – хваща бизнеса и му помага с връзката, с улесняването на визовия режим и т.н.“, обясни министърът.
Той даде за пример и скорошна визита в Ирак, водена от заместника му, след която между 24 и 27 български фирми са се върнали с договори за износ към близкоизточната страна. Стойнев не пропусна да се похвали и че износът на България се е увеличил с 5%, а стокообменът – с 4,5%.
Хората са притеснени, защото досега ядрената енергетика беше запазена само за една държава. Мотото на 2014-та година обаче искам да е диверсификация и сигурност, отсече Драгомир Стойнев. "Моята работа е да гарантирам стабилност на българската икономика и на българската енергетика. Въпросът е единствено да се защитава националният интерес", каза той.

Станете почитател на Класа