Четирима са кандидатите за оценители на "БФБ София" и Централен депозитар

Четири фирми са подали документи за участие в конкурса за изготвянето на анализи на правното състояние, оценки и информационни меморандуми на "БФБ София" и "Централен Депозитар", съобщиха във вторник от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол .
За приватизация са предложени 50,0542 процента от капитала на "Българска фондова борса - София" АД, и 43,70 процента от капитала на "Централен депозитар" АД, съобщиха от агенцията.
Кандидатите са ДЗЗД "Камбуров-Юропиън Програм Адвайзъри-Мейн Кепитъл", "ГИВЕ КОНСУЛТ" ЕООД, консорциум "Първа финансова брокерска къща" и адвокатско дружество "Цветкова, Бебов и съдружници", обединение между "Ърнест и Янг България" ЕООД и адвокатско дружество "Събев и съдружници".
Според условията на конкурса за възлагане на изготвянето на анализи на правното състояние, информационните меморандуми и приватизационните оценки на 50,0542% от капитала на "БФБ-София" АД и 43,70% от капитала на "Централен депозитар" АД в екипите на бъдещия оценител трябва задължително да участват най-малко четирима правоспособни юристи, които да познават българското материално право и нормативната уредба, свързана с предмета на дейност на дружествата, и да притежават опит в областите търговско право и приватизация.
Предстои комисия да разгледа подадените предложения и в срок до 14 дни да изготви мотивиран доклад до Изпълнителния съвет на агенцията.





Станете почитател на Класа