Стефан Милушев, управляващ съдружник в търговска верига „Зора”: С атрактивни цени задържаме клиентите си

Клиентите ни предпочитат през декември LCD телевизорите, като се наблюдава особено повишен интерес към 3D технологиите. Сериозно любопитство се забелязва от страна на потребителите и към преносимите компютри. Много добре се продават преди празниците, за подаръци, и стоки от категорията на дребната бяла техника. Има повишено търсене на готварски печки, перални и хладилници.
Спрямо данните за миналата година забелязваме известен ръст в продажбите на LCD телевизори, предимно моделите, които имат LED технология. При дребната бяла техника също има повишение в реализираните стоки, особено при определени марки, като например Finlux, Philips и Crown. Засилен интерес има към телевизионните приемници на някои от новите ни марки, като примерно Hitachi. Традиционно се увеличиха и продажбите на преносимите компютри.
За коледните и новогодишните празници най-скъпият ни продаден продукт е 65-инчовият LED LCD телевизор с марката Sony на цена от приблизително 10 хил. лева. През декември традиционно предлагаме и различни промоции, за да могат клиентите ни да зарадват близките си хора. Отстъпките ни са най-различни. Например за всички перални Indesit имаме 10% отстъпка. За определени продукти даваме и 5-годишна гаранция. Като допълнителен бонус предлагаме подаръци към някои от продуктите. Цените в предколедното предложение на „Зора“ също са изключително атрактивни за потребителите. Освен това, нашата дъщерна мебелна компания Homey също предлага 20% търговска отстъпка за всички мебели и аксесоари, които са извън промоция.
След празниците очакванията ни за пазара остават оптимистични. Надяваме се януари да бъде традиционно силен месец за нас. Политиката ни за промоции, от друга страна, също ще се запази и догодина чрез най-различни активности, които ще прилагаме.

Станете почитател на Класа