Божидар Колев, изпълнителен директор на търговската верига „Технополис“: Кризата не се отразява на потребителския интерес преди празниците

Клиентите търсят за празниците обичайните коледни подаръци. Сред техниката това са телевизори, лаптопи, вече и таблети от тази година, всякакви модели телефони и смартфони и др. Разбира се, към фотоапаратите и видеокамерите също се проявява сериозен интерес. Точно това е категорията, която е отбелязала по-значителен ръст. Игровите конзоли също са много желани от клиентите. Общо взето, техниката, която служи най-вече за забавление, е и най-търсената през този период на годината.
Спрямо миналата година се оказва, че има и известна промяна в обема на продадените стоки. Поне до този момент резултатите на „Технополис“ са по-добри от тези, които компанията постигна през 2010 г. Надявам се, че и Коледата ще бъде такава, с подобен успех. Спрямо предишния месец няма сериозна промяна. По-скоро при черната и ИТ-техниката се наблюдава известен ръст. При бялата техника има задържане приблизително на нивата от миналата година.
За празниците тази година най-скъпият продаден продукт е 65-инчов, плазмен 3D телевизор на Panasonic. Това всъщност е и най-големият телевизор. Цената му е почти 8 хил. лв.
За коледните празници се предлагат и най-разнообразни отстъпки и промоции за клиентите. От всички категории продукти са представени такива стоки. И при LED телевизорите, и при лаптопите, и при таблетите, и при игровите конзоли има специални предложения. В голямата ни коледна брошура са посочени тези оферти. Сега се подготвя и по-малка коледна добавка към вече издадения справочник. Очакваме тя да бъде готова още утре. Освен всичко останало – предлагаме и много подаръци от всички групи.
След новогодишните празници както всяка година ще разчитаме и на нашите партньори да направим още конкретни оферти. Ще продължим с активна маркетингова дейност. Не предвиждаме някаква по-специална стратегия. Всяка година действаме по един и същ сравнително успешен начин. Все още не е ясно как точно ще се развият събитията през следващата година, но аз съм оптимист. Според мен дълговите проблеми ще бъдат решени в Европа. Разбира се, възможни са и лоши сценарии.

Станете почитател на Класа