Приложенията пестят време

Нови устройства и приложения за смартфон и таблет спестяват време, като правят изпълнението на задачите по-бързо – както в работата, така и в свободното време. Някои от тях са напълно безплатни, за други ще трябва да спестявате, трети са на достъпна цена, макар и да трябва да ги поръчвате от чуждестранни сайтове. Ето една подборка от нови, полезни и пестящи време джаджи и апликации.
Token
Пръстен, който съхранява вашите биометрични данни и служи като код за достъп до най-различни приложения и услуги като разплащания, пароли за достъп, карти за транспорт и всичко друго, за което трябва да носите карти или да помните пароли. Към системата непрекъснато се присъединяват нови доставчици на услуги и производители на електронни устройства. Дори и ако някой ви го открадне, не може да злоупотреби с него, защото устройството разпознава своя собственик и работи само когато е на пръста му. Цена $249, доставките започват през пролетта на 2018 г.
Samsung Galaxy Note 8
Той е огромен – с 6,3-инчов дисплей, скъп – цената му в България започва от 1949 лв., и все още недостъпен – продажбите му глобално тръгват от 15 септември. Но това е максималното мобилно устройство за работа и развлечение. А защо ще ви спести време? Огромният му дисплей и стилусът дават възможност да го използвате и като работно устройство. На неговия екран може да отворите едно до друго няколко приложения и да закачвате жълти листчета с напомняния. Ще напишете текст и ще обработите снимка или графика много по-бързо и по-удобно, отколкото с който и да е друг подобен смартфон.
Mu Tag
Миниатюрният електронен стикер се закрепва към всяко нещо, което в определен момент може да не знаете къде се намира – компютър, смартфон, портмоне, документи. С безжична Bluetooth връзка и вградена материя с него може да следите разположението на вещите си, така че да знаете къде са, когато ви потрябват. Mu Tag е най-малкото устройство от подобен род. Освен това получавате и предупреждения, когато се отдалечите на определено разстояние от своите вещи – така няма да забравите чантата си в заведение. Цената на комплект от 4 електронни етикета е $99.
Tile Pro
Това е новата серия на изключително популярния тракер за вещи. Размерът е доста по-голям, отколкото на Mu Tag, но има вградена „пищялка" и силен звук ще ви информира за мястото, където сте захвърлили чантата или ключовете. Другото предимство е, че е водоустойчив – издържа до 60 минути, потопен на дълбочина до 1,5 метра под вода. Струва $35 бройката или $60 за чифт. Неговите създатели твърдят, че годишно човек губи средно по 60 часа, за да издирва своите вещи.
Here One
Безжични слушалки тип „тапички", с които ще слушате музика и ще водите разговори, докато си вършите работата в офиса. При това, без да чувате шума от колегите си. Това е възможно, защото тези слушалки използват технология за потискане на шума. Управлението им е чрез приложение за смартфон, така че усилването и намаляването на звука става само с плъзгане на пръст по дисплея. В него има и различни „филтри" за заглушаване на околния шум в зависимост от обстановката, в която се намирате. Кутийката им за пренасяне е с вградена батерия, така че може да ги заредите в случай на нужда. Но цената им е сериозна - $99.
DeХ Station
Тази докинг станция превръща смартфоните на Samsung Galaxy S8 и S8+, както и Note 8, в пълноценни компютри. Необходими са ви само по-голям монитор, клавиатура и мишка, за да свършите някоя по-сериозна офис задача. Междувременно телефонът ви приема разговори, докато работите, и зарежда батерията си. Докинг станцията струва точно 239,99 лева.
Luxafor Flag
Светлинният индикатор се закрепва към монитора ви и подобно на светлинката на таксиметровите коли показва дали сте заети (червено), или нямате в момента работа (зелено). Може да настроите и допълнителни цветове. С него колегите ви от разстояние могат да разберат, че в момента се занимавате с нещо сериозно, и няма да ви подвикват за дребна задача или „по цигара". Но е и нещо повече – можете да настроите определено време за работа и да получавате известия за наближаване на края. Струва $28.
Missive
Това е чат приложение, с което можете да пишете имейли в Gmail заедно с колегите си. С него получавате и изпращате коментари, както и файлове. Така може да спестите много време в препращане на електронна поща напред-назад, докато получите окончателния вариант. Основната версия на приложението е безплатна, но съхранява само един месец комуникацията в него. Неограниченият архив струва $10 на потребител месечно.
Packr
Много полезно приложение за хората, които винаги забравят да сложат нещо важно в багажа за пътуване. То ви дава идеи какво да сложите в куфара в зависимост от продължителността на пътуването и дестинацията, към която сте се запътили. Освен това при следващото пътуване ще получите подсещания, ако сте забравили нещо важно, като например спрея против комари. Приложението е само за iOS и струва 4,49 лева.
Welltory
Много полезно приложение за iOS и Android, което събира и анализира на едно място информацията от различните фитнес тракери и приложения за спортуване, които използвате. Същевременно съпоставя данните и с вашата продуктивност по време на работа, както и с нивото на стрес през деня, така че може да направите сметка дали повечето сън или спортуване са полезни за кариерата или за здравето. Приложението е безплатно, но ако искате да ви свърши работа, е добре да имате фитнес тракер, който следи пулса.

Станете почитател на Класа