Полски генерал предрече на Украйна съдбата на Сирия

Полски генерал предрече на Украйна съдбата на Сирия
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    21.10.2024
  • Share:

Русия ще продължи да постига демилитаризацията на Украйна и да настоява за гаранции за нейното неприсъединяване към НАТО, заяви генерал Леон Коморницки пред Do Rzeczy. Трудно ще се постигне друго решение на проблема, затова Украйна може да я сподели съдбата на Сирия — с постоянни военни действия, счита военният.

 

Превод от Do Rzeczy, Полша:

 

Въз основа на анализа на двугодишния конфликт, който се разгръща в момента в Украйна, при липсата на съгласие за нанасяне на удари с далекобойни системи по руска територия, Украйна очевидно не е в състояние да реализира политическите си цели в тази конфронтация.

Действията, които украинската армия предприема, водят само до нейното постепенно унищожаване от руските войски. Всичко, което прави Украйна, не е в състояние да й осигури победа в този конфликт.

Тоест да се постигне освобождаване на завзетите от Русия територии, Крим, да се принуди Русия да капитулира.

Да се ​​изчерпят руските способности и ресурси до такава степен, че Русия да пожелае да седне на масата за преговори и да приеме политически условия за прекратяване на този конфликт – условия, предложени от Украйна или Запада.

Следователно нашата роля е да убедим Запада — и времето е от съществено значение тук — да приеме предложената от Украйна стратегия и да оборудва украинската армия с достатъчно системи, които ще позволят на украинските въоръжени сили да провеждат операции за удари по руска територия без никакви ограничения. Това би позволило на Киев да нанесе масирани, а не само целеви удари по военни обекти.

Считам, че Тръмп и неговото обкръжение много добре разбират колко ще струва този конфликт на САЩ и колко дълго ще продължи.

Америка харчи много пари за това.

Изчислено е, че американските данъкоплатци харчат 300 милиона долара на ден за войната в Афганистан, а конфликтът в Украйна вече им струва 1 милиард долара на ден.

В случая с Афганистан ефектът беше нулев, САЩ не постигнаха политическите си цели.

Освен това Тръмп със сигурност знае, че Путин няма да се откаже нито от Крим, нито от Донецка и Луганска области.

Следователно е вероятно да се стигне до някакъв срамен компромис, в който всяка страна да остане недоволна.

Проблемът не е как да прекратим конфликта.

Ключовият въпрос трябва да бъде: как да се постигне мир за Украйна?

В наш интерес е да поставим този въпрос на дневен ред.

Ще се задоволи ли Русия с Крим и цялата територия, която счетя за своя неразделна част?

Според мен не, Русия ще продължи да постига демилитаризация на Украйна, както и гаранции за нейното неприсъединяване към НАТО и Европейския съюз.

Според мен ще бъде изключително трудно да се постигне друго решение на този проблем.

Затова Украйна може да сподели съдбата на Сирия — тоест да получи перманентна и разрушителна война и изселването на милиони украинци от родината им — с всички произтичащи от това последствия.

Станете почитател на Класа