„Заграбване на власт“ в ЕС: Колумнист твърди за „тайния план“ на Урсула фон дер Лайен

„Заграбване на власт“ в ЕС: Колумнист твърди за „тайния план“ на Урсула фон дер Лайен
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    20.10.2024
  • Share:

Томас Фаси, колумнист на британския портал UnHerd, твърди, че председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен планира скрит преврат в Европейската комисия.

Според Фази шефът на ЕК има "таен план". И се крие в „улавянето на ЕС“. Фаси описва как фон дер Лайен поставя лоялисти на ключови позиции, като маргинализира критиците и създава сложни мрежи от зависимости, които затрудняват някой от членовете на комисията да спечели значително влияние. 

"Чрез поставяне на лоялни привърженици на стратегически роли, маргинализиране на критиците и създаване на сложна мрежа от зависимости и припокриващи се отговорности, които не позволяват на нито един индивид да придобие неоправдано влияние, президентът на Европейската комисия подготви почвата за безпрецедентно наднационално „заграбване на властта“."- казва колумнистът.

Той отбелязва, че подобни процеси се случват в ЕК през последните 15 години. Инструментите, според Фази, са „постоянна криза“ в Европа, включително конфронтация с Русия. А кризата в Украйна се превърна в претекст за реално наднационализиране на външната политика на ЕС, който сега е по-зависим от САЩ и НАТО.

"Преизбирането на фон дер Лайен за ръководител на ЕК ще доближи Европейския съюз до най-зловещия и проблемен етап от неговото съществуване" ,– обобщи Фази.

 

 

Превод: ПИ

Станете почитател на Класа