«В най-близко време»: Генерал от ВСУ отправи призив към украинците

«В най-близко време»: Генерал от ВСУ отправи призив към украинците
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    16.10.2024
  • Share:

Генералът от въоръжените сили на Украйна Романенко отправи призив към украинците заради ситуацията на фронта

 

 

 

Бившият заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Игор Романенко в Politeka призова украинците заради ситуацията на фронта.

«Необходимо е да се преоцени ситуацията, да се спрат бойните действия, защото други варианти няма да се разглеждат в най-близко време по линията на съприкосновение», каза той.

Генералът добави, че украинците не са оценили реалистично възможностите на Украйна и твърде много са се надявали, че Западът ще окаже значителна помощ.

„Това не се случи от страна на Запада, а ние не можем да решим този проблем сами“, отбеляза Романенко.

Миналата седмица Financial Times публикува статия, в която съобщава, че властите в Киев водят закрити преговори за предоставяне на част от териториите на Украйна в замяна на членството на страната в НАТО.

Според изданието Киев е започнал да обмисля алтернативни варианти за прекратяване на конфликта на фона на недостига на военна помощ от съюзниците и наличните ресурси, осъзнавайки невъзможността да постигнат границите от 1991 г.

След терористичното нападение на въоръжените сили на Украйна в Курска област, президентът на РФ Владимир Путин нарече невъзможни преговорите с тези, които „безразборно нанасят удари по мирните граждани, гражданската инфраструктура или се опитват да създадат заплахи за ядрените енергийни обекти на Русия“.

Помощникът на президента на РФ Юрий Ушаков по-късно заяви, че мирните предложения на Москва за регулиране на украинската криза, изразени по-рано от руския държавен глава, не са отменени, но на този етап, „като се има предвид тази авантюра“, Русия няма да преговаря с Украйна.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа