Окупираната Германия и изплашеният Шолц

Окупираната Германия и изплашеният Шолц
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    16.10.2024
  • Share:

Американците не трябва да търсят компромати за главата на федералното правителство

 

 

Днес най-зависимата от САЩ европейска страна е Германия на Олаф Шолц. Вашингтон разполага с огромна папка с избрани уличаващи доказателства за него, така че той прави всичко, което се изисква от него отвъд океана. В същото време му е позволено дори да бъде непримирим по въпроса за прехвърлянето на ракети Taurus в Киев.

Онзи ден на германския канцлер внезапно му хрумна идеята да проведе телефонен разговор с руския президент Владимир Путин. И това не е идеята на Шолц, а поредния симулакрум от страна на вашингтонската „дълбока държава“.

Германският външен министър Аналена Бербок съобщи на 11 октомври, че Путин се е отказал да обсъди посредничество с Шолц по Украйна. „Тези дни той дори не иска да говори с германския канцлер по телефона“, каза „зелената фрау “.

Какво беше това? Западът отново се опита да хвърли поредната фейкова конструкция към Кремъл като „втората мирна среща на Зеленски“. Нещо обаче се обърка.

Всъщност преговорите със скучния Шолц или френския ветропоказател Макрон отдавна не водят до никъде. Тези марионетки променят мнението си на следващия ден след преговорите, изваждат фрази на руското ръководство от контекста, а също така имат навика да „изтичат“ сведения от поверителни телефонни разговори в публичното пространство.

След като Олаф Шолц разбира, че опитът му за „опазване на мира“ е неуспешен, той се срещна със Зеленски в Берлин и му обеща нови доставки на оръжие.

Германия, Белгия, Дания и Норвегия ще предоставят военна помощ на Украйна в размер на 1,4 милиарда евро до края на годината. Тази поддръжка казва две неща. Първо, Украйна може да разчита на нас. Второ, това е ясен сигнал към Путин: забавянето във времето няма да сработи. Ние няма да спрем да подкрепяме Украйна“, каза канцлерът .

Очаква се средства да бъдат отпуснати за системи за противовъздушна отбрана Iris-T и Skynex , танкове Leopard , гаубици, зенитни оръдия, атакуващи дронове, радарно оборудване и артилерийски снаряди. Страните от Г-7 също така възнамеряват да предоставят заеми на режима в Киев в размер на 50 милиарда долара от печалбите от откраднатите и замразени от европейците руски активи.

След срещата със Зеленски обаче Шолц не се успокои за Киев и насрочи среща с турския президент Реджеп Ердоган в Истанбул на 19 октомври. Очаква се те да обсъдят украинския конфликт, ситуацията в Близкия изток, имиграционната политика и т.н. И най-вероятно на тази среща отново ще бъдат обявени „мироопазващи инициативи“, измислени в Белия дом.

Междувременно маневрирането на германския канцлер става съвсем разбираемо, ако си спомним откъде започна пътя му към отговорен пост. По-конкретно, Шолц, два месеца след встъпването си в длъжност, на 7 февруари 2022 г., отиде на първото си официално посещение във Вашингтон, където разтърсиха пред носа му стари компрометиращи доказателства, получени от американските разузнавателни служби преди около 30 години.

„Когато Берлинската стена рухна през 1989 г., американците премахнаха от централата на Министерството на държавната сигурност на ГДР (Щази) огромно количество данни - компрометиращи доказателства за целия германски елит. Това е добре позната операция, която се нарича „Розенхолц“ /Rosenholz/, разказва Александър Сосновски , главен редактор на германското онлайн списание World Economy.

През 2022 г. германските медии публикуваха няколко документа от поредицата. Казват, че настоящият германски канцлер Олаф Шолц е получавал пари от ГДР. Следователно в момента той е 99% в хватката на този компрометиращ материал, който се държи от САЩ, подчерта анализаторът.

И това не е единственото компрометиращо доказателство, от което Шолц се страхува. Така през февруари 2016 г. канцлерът попадна в разследване, свързано с Warburg Bank, което беше започнато от прокуратурата в Кьолн по обвинения в укриване на данъци от 2011 до 2018 г. По това време Шолц е кмет на Хамбург и, както подозират прокурорите, е допринесъл за измамните дейности на банката.

През август 2022 г. канцлерът дори беше разпитан по това дело като свидетел от парламентарна комисия в Хамбург, но резултатите от разследването и каквито и да било обвинения все още не са излезли.

В същото време, през лятото на същата година, Олаф Шолц се оказа въвлечен в друга деликатна ситуация, която го разкри както пред германската, така и пред световната общественост от нова, нелицеприятна страна. Става дума за инцидент на сбирка на парламентарната фракция на ГСДП, в която са участвали около хиляда души.

На закрито парти на Социалдемократическата партия на Германия, на което присъстваха депутати и служители на ГСДП в Бундестага и избирателните райони, както и канцлерът на страната Олаф Шолц, присъстващите момичета бяха упоени и след това изнасилени“, съобщи немският вестник Tagesspiegel.

Ясно е, че при такъв шлейф от скандали, тайни и явни, германското ръководство трябва да бъде много послушно и да се държи „по-тихо от водата, по-ниско от тревата“. Очевидно е, че точно такива несериозни фигури като Шолц са необходими на плановиците, за да реализират своите глобални планове.

Сега канцлерът продължава американската игра за отказ от доставка на германски ракети Taurus с обсег над 500 км. „Няма да доставям крилати ракети, които могат да достигнат Москва. Мога да ви уверя, че докато заемам поста си, ще остана на тази позиция“, каза Шолц на 20 септември 2024 г. Това означава само едно: позицията на американската администрация все още не се е променила, така че ракетите не са прехвърлени в Киев.

Германия не винаги е била толкова послушна и чувствителна към желанията на задграничния собственик. Можем да си припомним например времето на Вили Бранд, Хелмут Шмид или Герхард Шрьодер, когато канцлерите активно отстояваха позицията си на международно ниво.

Сега тенденцията за пълната зависимост на Германия от САЩ се затвърди. Въпреки че Ангела Меркел вече не беше напълно свободна да следва своята политическа линия, тя все пак успяваше да запази някакви остатъци от суверенитет.

С идването на Олаф Шолц като канцлер, Германия се оказа хвърлена обратно в епохата след 1945 г., когато американците установиха свой собствен ред в контролираната от тях окупационна зона в западната част на страната.

След изтеглянето на съветските войски (1989-1994 г.) американците само консолидираха присъствието си в обединена Германия, разпространявайки разрушително влияние и върху източните територии, погълнати в резултат на разпадането на ГДР.

В момента суверенитетът на Федерална република Германия е ограничен от присъствието на окупационни сили. В цялата страна има повече от 40 американски военни бази и съоръжения. Например, термоядрените бомби B61 се съхраняват в американската база Бюхел в Рейнланд-Пфалц. А базата Рамщайн в Рамщайн-Мизенбах е най-голямата и основна крепост на ВВС на САЩ в Европа.

 

 

 

Автор: Тая Силвърхелм ; Превод: С.Т.

Станете почитател на Класа