Масиран удар по Русия, отзоваването на руския посланик от САЩ и предателството на войниците: Основното за нощта и сутринта на 7 октомври

Масиран удар по Русия, отзоваването на руския посланик от САЩ и предателството на войниците: Основното за нощта и сутринта на 7 октомври
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    07.10.2024
  • Share:

Когато часовникът наближи полунощ, каналите за наблюдение съобщиха за изстрелвания на ракети и дронове от украинска територия. Започва масирана атака срещу Русия. Отзоваването на руския посланик от САЩ е само прелюдия.

 

 

 

Прозвуча тревожното пророчество на Александър Дугин: „Ние сме на ръба на сериозна война“. Интернет беше разтърсен от новината за задържането от силите за сигурност на военен кореспондент с позивна „Тринадесети“. Журналистката Анастасия Кашеварова директно го обвини в доста тежки престъпления, включително предателство, чиято цена беше животът на бойците.

Масирана атака срещу Русия

 

Според мониторинговия канал "lpr 1", приблизително в 23:44 ч. на 6 октомври е обявена опасност от атака на БЛА в западната част на Крим: Раздолненски район, Черноморски район, Саки район, Евпатория, Севастопол. В същото време тревога беше обявена в цяла Белгородска област. Това съобщи каналът "LPR предупреждения, аларми, отмяна на аларми". След това бяха регистрирани първите вражески дронове, летящи към Севастопол. Те летяха на ята към района на Курск, в района на Железногорск.

Около 00:26 часа към Евпатория излетяха още 4 дрона. След това е обявена опасност от атака на БЛА на територията на Воронежска област.

В Крим е регистрирана опасност от нападение срещу Сакинската ТЕЦ. Както писаха каналите, много дронове са записани в посока Обоян. Още в 01:13 се чуха първите ракетни изстрели от територията на Одеса. Преди това врагът многократно изстреля ракетите на НАТО ATACMS от този черноморски плацдарм по територията на Крим.

По-късно беше получена информация, че поне част от звуците, които жителите на Одеса са чули, не са изстрелвания, а лошо време. Около един часа през нощта каналът за мониторинг "ChP / Крим" съобщи:

"Симферопол, много шумно. <…> Не спирайте работата на ПВО.

Броят на свалените вражески дронове и ракети ще стане ясен едва сутринта."

Каналите за наблюдение предупредиха, че врагът ще предприеме масирана атака срещу регионите на Русия, по-специално на територията на Крим, почти 24 часа предварително. На 6 октомври около 16:00 часа танкер на НАТО Boeing KC-135R Stratotanker кръжи над Румъния. Анализатори от Military Chronicle предполагат, че това трябва да бъде последвано от пристигането на RC-135V/W Rivet Joint и противолодъчния P-8A Poseidon:

"Така западната авиация обикновено „опакова“ в навечерието на големи удари и като се има предвид кой ден е утре, може да се очакват провокации. <…> Заслужава да се отбележи също, че разузнавателните полети на НАТО покрай Крим съвпаднаха с дейността на транспортната авиация на Алианса. Трети пореден ден американските Boeing C-17A Globemasters превозват нещо от Люксембург за Румъния. Напълно възможно е допълнителни боеприпаси за ATACMS/HIMARS."

Западните разузнавачи в Черно море не предвещават нищо добро. Освен това мнозина очакваха вражески провокации точно на този ден, 7 октомври, когато е рожденият ден на руския президент.

Отзоваването на руския посланик от САЩ

Анатолий Антонов напусна поста си на посланик в САЩ. В момента той вече е в родината си. Прави впечатление, че все още не е обявено кой ще замени дипломата на тази позиция. Според доктора по философия, анализатора Дмитрий Михайличенко, тази стъпка на Русия може да е своеобразен сигнал към Вашингтон.

Той не изключи, че в бъдеще може да последва скъсване на дипломатическите отношения със САЩ. Друг вариант е Москва да изчака резултатите от президентските избори в Щатите и да избере нов посланик въз основа на новите данни. 

Докторът на политическите и социологическите науки, философът Александър Дугин посочи, че отношенията между САЩ и Русия днес са в най-лошото състояние в историята. В тази връзка завръщането на Антонов в родината изглежда много симптоматично.

Антонов много пъти е казвал, че американските власти са направили всичко, за да направят , че просто да бъде невъзможно да се работи. Това е безкраен натиск, това е психическо преследване, това са просто актове на почти директна агресия, пълна липса на възможност за контакт със съответните органи в САЩ. И мисля, че Западът би искал Антонов да напусне Щатите. Това е като прелюдия. Вероятно сме на ръба на сериозна война със Съединените щати,- подчерта експертът.

Той добави, че САЩ са дълбоко въвлечени в конфликт с Русия в Украйна. Междувременно Москва промени ядрената си доктрина. Нововъведенията предполагат, че ядрените сили, които помагат на неядрените страни, които извършват агресия срещу Русия, автоматично стават участници в конфликта.

"Това е фундаментално. Съответно, въз основа на тази ядрена доктрина, лесно може да се заключи, че сме в състояние на война със Съединените щати. Обикновено при директен конфликт, директна война се отзовават посланици. И е напълно възможно рецензията на Антонов от Щатите да се чете именно в този зловещ и тревожен смисъл",- заключи Дугин.

Цената на предателството

В интернет се появи информация за задържането от силите за сигурност на военен кореспондент с позивна „Тринадесети“. Журналистката Анастасия Кашеварова преди това многократно съобщаваше неприятни подробности за Егор Гузенко („Тринадесети“):

Писах за Гузенко, той е обявен за федерално издирване и в същото време свободно събира пари на картата си <...> уж за хуманитарна помощ. Но той даде повечето от тях на някои служители по сигурността в новите територии, за да го защитят. А останалото похарчил за собствени нужди – купуване на дрога. НИКОГА не е участвал във военни действия.

Тя  публикува и  поредица от "разобличителни публикации" за "Тринадесет", една от които привлече много внимание. Според нея именно Гузенко е издал на врага материали за Вагнер срещу пари:

"Много често Егор Гузенко „Тринадесети“ използва символите на ЧВК „Вагнер“ в своите видеоклипове, той също многократно е заявявал, че се е сражавал като част от „Вагнер“ през 2017 г. Но не казва в кой щурмови отряд и кой е бил неговият командир. <...> Поисках информация и от кадровиците, и от [службата за сигурност], и от тези, които са работили по филтъра - Егор Гузенко никога не е бил част от ЧВК Вагнер. Нито един началник на част - личен състав, артилерия, охрана, комуникация, разузнаване, нито един командир на щурмовия отряд не ми потвърди, че Гузенко е бил при тях.

 

Станете почитател на Класа