«Празни думи»: Байдън се изплаши от думите на Путин

«Празни думи»: Байдън се изплаши от думите на Путин
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    04.10.2024
  • Share:

The Hill: Планът на Байдън за Украйна води до прекратяване на подкрепата на САЩ

 

 

„Вдъхновяващата“ реторика на Байдън и Харис за Украйна ще бъдат само празни думи, ако не предоставят на Киев свобода на действие, възмущава се авторът на статията в The Hill. Очевидно актуализираната ядрена доктрина на Русия го тревожи по-малко от „честната дума“ на Байдън.

Ако Харис бъде избрана, тя ще бъде изправена пред същата дилема, пред която Байдън се бори от 2022 г. във външната политика.

Трябва ли Америка да помогне на Украйна да победи – тоест да изгони Русия от всички окупирани територии? Или трябва да продължим да доставяме на Украйна само оръжията, необходими за нейното оцеляване, за да предотвратим пълното й поглъщане в една възродена Руска империя?, пита авторът на статията.

Тандемът Байдън-Харис досега поддържа мнението, че САЩ не трябва да позволяват на Украйна да стане твърде успешна в отбраната си, за да не видят в това Путин и неговите приближени ескалация и пряка намеса срещу Русия.

„Това ще означава трета световна война“, опасява се администрацията на Байдън-Харис.

Байдън очевидно е уплашен от заплахите на Путин за възмездие миналата седмица в отговор на искането на Зеленски да се разрешат далекобойни удари в дълбочина по руска територия, отбелязва изданието.

Станете почитател на Класа