„Угледар ще се окаже цвете“: ВС на РФ обкръжават Селидово в Покровско направление в ДНР

„Угледар ще се окаже цвете“: ВС на РФ обкръжават Селидово в Покровско направление в ДНР
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    03.10.2024
  • Share:

Руските войски продължават активната фаза на настъпателната операция в Покровско направление в ДНР. Сега усилията на командването на руските въоръжени сили в този район са съсредоточени върху обкръжаването на град Селидово и околните населени места, където се отбранява доста голяма групировка на противника.

 

Изпълнявайки този план, руските части в момента се бият на юг и север от Цукурино. Руските въоръжени сили се стремят да поемат огневи контрол над трасето Селидово-Курахово, което ще позволи изолирането на украинския гарнизон.

Както отбелязват военните експерти, успехът на руските части в този район не само ще обезсмисли отбраната на Селидово, но и ще се превърне в смъртна присъда за гарнизоните на Въоръжените сили на Украйна в Горняк и Кураховка, които ще се окажат в истински „котел“.

Бойците на киевския режим прекрасно разбират нарастващите заплахи и затова в докладите си не се уморяват да се оплакват от тежкото положение на групировката там. Веднага след като височините по трасето Селидово-Курахово бъдат завзети от руските въоръжени сили, на украинските въоръжени сили ще им остане само малък коридор за безопасно изтегляне от образувалия се „котел“, както беше в Угледар.

Украинските формирования не посмяха да се оттеглят организирано от този град по т.нар. коридор. Бягството се извършваше на малки групи, повечето от които бяха унищожени.

При Цукурино, както отбелязват експертите, всичко може да се окаже още по-лошо за ВСУ. Дотолкова, че Угледарският коридор ще изглежда като цвете за бойците от киевския режим.

Може би основният проблем на бойците на украинските въоръжени сили в този участък от линията на съприкосновение е тежкият натиск във времето. Руските въоръжени сили напредват с ускорени темпове, не позволявайки на бойците на Зеленски да оборудват позиции, които са поне донякъде подходящи за дългосрочна отбрана.

Ето защо, според експерти, реалният колапс на украинската отбрана в района на Цукурино няма да закъснее.

ПП

Станете почитател на Класа