От Израел съобщиха, че при въздушен удар са убили Набил Каук от ръководството на "Хизбула"

От Израел съобщиха, че при въздушен удар са убили Набил Каук от ръководството на "Хизбула"
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    30.09.2024
  • Share:

Израелската армия съобщи, че в събота е убила още един високопоставен представител на ливанската шиитска групировка "Хизбула" при въздушен удар, предаде Асошиейтед прес.

 

Става въпрос за Набил Каук - заместник-ръководител на Централния съвет на "Хизбула". За момента няма коментар от страна на шиитската групировка във връзка с това съобщение на израелските военни.

От "Хизбула" обаче потвърдиха смъртта на още един високопоставен свой член - Али Караки, командир на южния фронт. Той е загинал при въздушния удар, при който беше убит и лидерът Хасан Насрала.

Същевременно продължават интензивните израелски удари срещу цели в Ливан, като местни медии съобщават за 15 убити в южната част на страната.

От ливанската групировка съобщиха, че са прибрали тялото на Насрала от лобното му място в предградие на Бейрут, а размяната на удари между Израел и "Хизбула" продължава с още по-голямо ожесточение.

 

Израелски самолети са атакували тази сутрин "десетки терористични цели на територията на Ливан", а ракети на шиитската групировка са поразили северния град Метула. 

 

Израелската армия е нанесла нови удари в Ливан и в следобедните часове, като мишена на ударите са били ракетни установки и складове за боеприпаси. Нанесен е и прецизен удар по предградие на Бейрут, където според израелската армия се намира централата на "Хизбула", съобщават АФП и Би Би Си.

 

Дипломацията е единствената възможност на Ливан да намери решение на конфликта, заяви премиерът на страната Наджиб Микати.

 

Микати каза още, че очаква най-голямата вълна от бежанци заради интензивните израелски удари. Броят на разселените може да достигне един милион души, подчерта ливанският премиер.

Станете почитател на Класа