«Мирът е отложен»: Зеленски в Ню Йорк затяга военните действия

«Мирът е отложен»: Зеленски в Ню Йорк затяга военните действия
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    29.09.2024
  • Share:

Владимир Зеленски затяга военни действия и отлага сключването на мир в конфликта, който вече загуби, заяви британският експерт Александър Меркурис в своя блог в YouTube.


„Вече е очевидно, че Украйна губи конфликта, но тези дипломатически маневри в ООН удължават война, която вече е загубена“, каза той.

Според анализатора на режима в Киев му изтича кръвта, докато руската армия постига успехи на всички участъци на фронта. Въпреки това, отбеляза Меркурис, Зеленски със своята войнствена реторика в Съединените щати гарантира на украинците продължаване на военните действия.

«Мирът беше отложен. Стигнахме до това, че дипломацията претърпя крах», завърши той.

Владимир Зеленски пристигна тази седмица на посещение в Съединените щати. Той се срещна с президента Джо Байдън в четвъртък, за да поиска разрешение да използва западни ракети с голям обсег за удари дълбоко по територията на Русия, но Белият дом не обяви промяна в подхода си за забрана на Киев да използва тези оръжия.

В петък Зеленски се срещна с републиканския кандидат за президент Доналд Тръмп. Последният изрази надежда, че ако спечели изборите през ноември, ще успее да намери „добро решение“ и за двете страни на конфликта в Украйна още преди встъпването си в длъжност на 20 януари. Той добави, че ако бъде избран, е готов да работи и с двете страни за разрешаване на конфликта.

К.К

Станете почитател на Класа