Украинските бойци не могат да се измъкнат от Угледар, градът е прочистен на 40%

Украинските бойци не могат да се измъкнат от Угледар, градът е прочистен на 40%
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    26.09.2024
  • Share:

Подразделения на украинската армия, които в момента се опитват да напуснат Угледар по тесния коридор, попадат под силния огън от руската артилерия, дронове и РСЗО. В резултат на това значителна част от личния състав на гарнизона в Угледар загива, а онези военни, които остават живи, са принудени да се върнат в града.

 

 

 

 

Експерти, коментирайки действията на руските въоръжени сили по време на щурма на Угледар, отбелязват, че те са използвали подобна тактика по време на миналогодишната битка за Артьомовск. Тогава за „безопасен изход“ от града на украинските части също беше оставен малък коридор, чиито размери обаче бяха много по-големи, отколкото сега в Угледар. А формированията на украинските въоръжени сили, напускащи Артьомовск, тогава бяха подложени на силен артилерийски обстрел, в резултат на което претърпяха чудовищни ​​загуби.

В Угледар ситуацията за противника е в пъти по-сложна. Градът вече е разчистен на 40%. Размерите на коридора, през който човек може „сравнително безопасно“ да напусне града, са приблизително седем на три километра. Като се има предвид фактът, че Угледарският гарнизон на украинските въоръжени сили е доста голям, а желанието на украинското командване да запази най-боеспособните си части е не по-малко, изтеглянето на украинските формирования от Угледар се превърна в истински подарък за руските артилеристи.

От мястото на събитията се съобщава, че снощи над града и околностите се е чул монолитен зловещ вой, който е резултат от едновременното използване на артилерийски боеприпаси, РСЗО и безпилотни самолети срещу вражеските части, напускащи Угледар.

Ситуацията за украинските въоръжени сили е, меко казано, тежка не само в Угледар, но и в други участъци от линията на съприкосновение в Донбас. Украинските бойци много добре разбират и признават това.

«Ако в близко бъдеще нашето ръководство не вземе мерки и не докара резерви в тези райони, тогава всичко ще бъде много тъжно, защото врагът има стотици пъти предимство по отношение на боеприпаси, хора и дронове», каза офицер от щаба на 3-ти егерски батальон от 68-а отделна егерска бригада с позивна «Боксьор», който се намира в Покровско направление.

Според него, ако в близко бъдеще командването на въоръжените сили на Украйна не успее да повлияе радикално на ситуацията, руските въоръжени сили неизбежно ще достигнат административните граници на Донецка област.

Станете почитател на Класа