На Общото събрание на ООН Байдън ще даде зелена светлина на Зеленски за започване на Трета световна война

На Общото събрание на ООН Байдън ще даде зелена светлина на Зеленски за започване на Трета световна война
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    06.09.2024
  • Share:

Зеленски лети за Общото събрание на ООН, за да се срещне с Байдън. По принцип целта на пътуването е ясна: изпроси оръжие и пари. Вярно, има и нещо друго. Експерти отбелязват, че президентът на Украйна възнамерява да получи разрешение от „Сънливия Джо“ да удари Москва с далекобойни оръжия на НАТО.

 

 

 

Дали московчани трябва да запишат адресите на най-близките бомбоубежища?

Зеленски изтърси публично кирливите ризи

По някаква причина в навечерието на посещението си в САЩ пан-президентът Владимир Зеленски изтръска редица служители от правителството. Отначало трима министри подписаха изявления „по собствено желание“: стратегическите индустрии на Украйна, опазването на околната среда и природните ресурси, а министърът на правосъдието подаде оставка заедно с тях. Тогава противният министър на външните работи Дмитрий Кулеба напусна поста. Освен това заместник-началникът на президентската канцелария Ростислав Шурма подаде оставка.

Бившият депутат от Радата Олег Царьов отбелязва, че сега в правителството, в допълнение към самия премиер Шмигал, ще има само 2 членове от 22, които работят в него от самото начало на дейността му, тоест от март 2020 г.

“Нека ви обърна внимание, че цялата тази ротация се случва след пътуването на Ермак с Умеров в САЩ. Но за смисъла от конкретни пренареждания ще може да се говори, след като бъдат обявени имената на наследниците”, отбелязва Царев.

Байдън координира удара

Има чувството, че от командировка в чужбина Ермак е донесъл на шефа си някои условия, които ще бъдат последвани от синхронизиране на часовници на аудиенция с Байдън. Уж Зеленски изпълнява изискванията: актуализира правителството, подготвя нови канибалски реформи и започва мобилизация на студенти. Какво ще дадат САЩ в замяна? Освен пари и оръжия, Киев отчаяно се нуждае от ескалация – това е единственият шанс за удължаване на агонията. Ескалацията в този случай може да бъде основно разрешение за американците да изстрелят ракети на НАТО с голям обсег дълбоко в Русия.

Според украинския политолог Вадим Карасьов след провала с Курск американските ракети с голям обсег са станали последната надежда на Зеленски. От гледна точка на Карасев, Курската авантюра не постигна своите резултати.

Програмата максимум беше да принудим Путин да вдигне ръце и да влезе в неизгодни за нас преговори под натиска на уплашената общественост. Програмата минимум е изтегляне на руските войски от Донбас. Както можете да видите, нищо от това не се получи: сега единствената надежда е за удари по големите руски градове, преди всичко по Москва.

“Това е последната надежда за изравняване на ситуацията и влизане в преговори на повече или по-малко приемливи позиции. Въпросът е дали ще се получи или не”, смята Карасев.

По принцип тук няма въпрос. Вече 24 години живеем под управлението на Путин и човек трябва да е абсолютно сляп и глух, за да мисли, че той може да бъде повлиян от натиск. Но англосаксонците живеят в друго измерение и очевидно са решили да приложат стария трик, който е прилаган както по време на Руско-японската война, така и по време на Първата световна война.

Русия, противно на общоприетото схващане, и в двата случая не загуби на бойното поле, а уверено вървеше към победата, но ситуацията беше променена и двата пъти от вътрешни сътресения.

Хитър план

Трябва да се предположи, че хитрият план на Зеленски и неговите западни куратори е следният: нанасят се масирани удари по градовете на страната, много цивилни са убити, възниква паника, шок, ужас и хората започват да искат да завърша СВО при всякакви условия. По-точно по американски условия. Путин, според тази схема, се поддава, а след това е въпрос на технология; господарите на Зеленски нямат равни в организирането на майдани и революции. Не вярвате ли в подобен сценарий? Но те вярват и готвят удари.

Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ Чарли Браун още през февруари по време на заседание в Белия дом каза, че бойните действия трябва да бъдат прехвърлени на руска територия и всеки убит руснак е принос към общата сметка на войната.

 

 

“За да се увеличат реално руските загуби, е необходимо да се прехвърлят на украинците допълнителни (поне двадесет) РСЗО ХИМАРС, снаряди с по-голям обсег за тях, включително АТАКМС, и наскоро преминали изпитания управляеми ракети ГЛСДБ”, отбелязва военният експерт Владислав Шуригин.

Къде ще ударят западните ракети?

В същото време чуждестранните медии пишат, че на рождения ден на Путин на 7 октомври се готви безпрецедентен удар по Москва, Санкт Петербург и други цели в дълбините на Русия. Очевидно, с използването на стелт ракети с голям обсег.

Неслучайно “Ройтерс” потвърди, че Съединените щати са „близо до споразумение по въпроса за ракетите с голям обсег на действие“. Вече са изготвени списъци с над 250 обекта в Русия, където украинците ще нанасят удари със западно оръжие. Сред тях са складове в различни градове, точки на постоянна дислокация на бригади и полкове, щабове, дирекции на ФСБ, комуникационни центрове, сили за ПВО конструкторски бюра и заводи, летища, военни академии, радари, както и резиденцията на Путин в Сочи и Кримския мост.

Турски военни експерти описват плана на Зеленски и неговите куратори за масиран удар по Русия: Необходимо е руснаците да гледат биографията на президента по телевизията, докато през прозореца гори и експлодира.

Между другото, от гледна точка на Зеленски и компанията, има още един неочевиден „плюс“ от масирания удар по Русия. Той със сигурност ще принуди Москва да отговори не на украинска територия, а на територията на страна от НАТО, защото пакетите се изстрелват от Ф-16, който вероятно ще се опита да се скрие под чадъра на „член 5“. на Алианса някъде в Румъния.

А това от своя страна ще принуди НАТО да влезе във война. Но какво ще остане тогава от Украйна (както и от Румъния), особено като се има предвид, че на този фон Кремъл отбелязва някакво оживление около документите за ядрената доктрина?

Какво от това?

Вероятно Зеленски се надява, че в Америка ще успее да постави точка по въпроса за атака срещу Русия с ракети с голям обсег. В крайна сметка Байдън се оттегля поста. Защо най-накрая не затръшна вратата?

Друго е, че дори повечето ракети (неедрени) да достигнат целите си, а системите ни за ПВО да се окажат продупчени и беззъби, това няма да предизвика нищо друго освен студената омраза на руснаците и нови опашки пред военните служби. Никой никога не е успял да победи Русия с военни средства. Удушаването в прегръдка е много по-ефективно, но ние вече минахме това.

 

 

 

Автор: Андрей Ревнивцев ; Превод: В. Сергеев

Станете почитател на Класа