"ВСУ попадат край Курск в няколко котела": Зеленски спешно открива Белгородско направление

"ВСУ попадат край Курск в няколко котела": Зеленски спешно открива Белгородско направление
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    31.08.2024
  • Share:

Американски снаряди летят към АЕЦ Курск. Украинските въоръжени сили започнаха обстрел по Кировска област. Украински публични страници твърдят, че украинските въоръжени сили са „пробили“ границата на Белгородска област, а пътните работници полагат асфалт буквално на линията на нападение. В същото време край Курск кипи „котел“.

Разгледахме докладите от Министерството на отбраната и не видяхме отделно подчертана информация. Затова предлагаме неофициални новини от фронтовете. В съставянето им ни помогнаха военни кореспонденти и командири

Нови атаки срещу Русия

Губернаторът на Кировска област Александър Соколов написа в социалните мрежи за атаката на украинските въоръжени сили. Дронът е влетял в резервоар с нефтопродукти в град Котелнич, Кировска област. Преди това тук не са летели вражески дронове. Местни жители в социалните мрежи пишат:

И чухме не един, а три експлозии наведнъж. Възможно е да са атакувани различни обекти в Котелнич. Или може би е някаква детонация?

Скоро се появи видео, на което третият дрон достига до град Котелнич, Кировска област. Това е 1,5 хил. км от границата с Украйна. Вероятната цел са контейнери с петролни продукти. Преди това имаше удар върху завода във Вятка. По предварителни данни там е летял дрон на базата на А-22 Flying Fox.

Започна ли обстрелът на АЕЦ Курск?

Нашата противовъздушна отбрана е работила точно - снаряд от американската реактивна система за залпов изстрел (РСЗО) HIMARS не е достигнал целта си и е паднал до АЕЦ. Но той беше опасен.

Националната гвардия пое разминирането. Фрагментът на ракетата е съдържал 180 разрушителни елемента. Цялата тази „икономика“ беше унищожена на място.

Важно е да се отбележи, че снарядът HIMARS се разби само на пет километра от Курчатов, където се намира АЕЦ Курск. Оставаше му само минута и половина да лети...

Украинските въоръжени сили „пробиха” границата на Белгородска област

Такива съобщения с позоваване на „z-военни офицери“ излязоха сутринта по телеграм каналите. Твърди се, че врагът се придвижва по-дълбоко в Русия.

Повярвахте ли? Не го правим. Но ЦИПСО рекламира този „рекламен текст“ именно с това послание, подавайки на аудиторията си порция подбрани лъжи и позовавайки се на военния кореспондент Сергей Колясников. За това пише каналът Kraken Media.

Колясников, разбира се, не е публикувал подобни истории на сайта си. Промоцията в Белгород е само в мечтите на ЦИПСО, който популяризира своите tg канали по този начин: за сметка на фиктивни „печалби“

Но ще говорим за посоката на Белгород малко по-долу. А сега информация за нови рекорди на руски войници.

Направо в очите - от разстояние 8 хиляди метра

Противотанковият ракетен комплекс "Корнет" порази точно украинска станция за радиоелектронна борба (РЕБ) от рекордно разстояние от 8 км 150 метра.

Те удариха целта от брега на Кинбурнската коса. Оборудването за радиоелектронна борба е било скрито в сграда на брега на устието на река Днепър близо до село Очаков, Николаевска област.

Станцията не позволи да действат разузнавателно-щурмовите дронове на нашите парашутисти.

Веднага след като станцията за радиоелектронна борба беше взривена, нашите атакуващи БЛА прелетяха по отворения коридор. И всички те нанесоха точни удари по вражески цели. Това съобщи телевизионният канал "Звезда".

Войната си е война и връщането назад е по график

Интересното е, че експлозиите не плашат украинските власти. Имат всичко по график.

"В Дружковка, на територията на ДНР, временно контролирана от Украйна, украинските власти полагат асфалт. Всичко това се намира близо до Часов Яр и е в непосредствена опашка за освобождаване. Затова бързам да благодаря на временните управители на Дружковка за новия път,"- пише военният кореспондент Андрей Руденко.

В коментарите хората обясняват, че полагат асфалт не защото са уверени, че Дружковка ще бъде завършена. Просто служителите получиха откат и трябва да затворят планираната работа: не връщайте парите на изпълнителя, той също се нуждае от работата.

"Котел" за украинските въоръжени сили край Курск

Но шегите са си шеги и в една от най-важните области днес привидно безкрайните битки продължават. Всички обаче разбират, че стратегическият военен план на Зеленски в района на Курск се провали напълно.

Все пак те се надяваха, че Русия ще спре офанзивата в Донбас и ще прехвърли сили в Курск, където ще бъдат посрещнати от специалните сили на ГУР. Украински канали пишат за това с позоваване на източници:

"Както виждаме, в посока Курск е възможно да се сдържат украинските въоръжени сили, но не и да се изтласкат от територията на Руската федерация. "

Затова Зеленски поиска да се отвори още едно - „Белгородското направление“, за което споменахме по-горе, с надеждата, че поне по този начин руснаците ще започнат прехвърлянето на войски.

На този фон рейтингът на Зеленски клони към нула. Сирски косвено призна провала на кампанията в района на Курск.

"Една от целите на настъпателната операция в курската посока беше да се отклонят значителни сили на противника от други направления, предимно от Покровско и Кураховска",- каза той на пресконференция и не обясни нищо друго.

Няма какво повече да кажа освен това. Така главнокомандващият призна провал. И тогава нашите продължават да унищожават енергийния сектор на Украйна с такава цел, че няма смисъл да се възстановява производството.

А украинските въоръжени сили се нуждаят от светлина не по-малко от цивилни.

Но най-важното е в неофициалните съобщения от източници от фронта:

"Информирани събеседници твърдят, че украинските военни в Рилски и Лговски райони на региона в момента са привлечени в капан чрез въображаемо отстъпление в тази посока."

Целта е обкръжаване на част от групировката на украинските въоръжени сили, която действа в граничната зона. И в идеалния случай създайте голям „котел“ за врага. Въпреки че има съмнения за това.

Военните кореспонденти смятат, че ако „не е възможно да се създаде само един „котел“, тогава няколко малки „котла“ са добре“. Каналът Insider пише за това:

"За да се опита да освободи своите военни, Киев ще трябва масово да прехвърли бойци от Донбас и Запорожие в района на Курск. Но това няма да помогне за поддържане "на ситуацията и врагът ще бъде изгонен от нашата територия.

Прогнозата за пълно изчистване е оставена за средата на есента.

И още добри новини. Каналът Insider твърди, че руските въоръжени сили не афишират до 60 процента от атаките си срещу Украйна, а самите те масово „унищожават цялата пътна и железопътна инфраструктура, включително мостове в Суми и други региони“.

Всичко това е част от плана за създаване на санитарна зона. В същото време се унищожават пътищата за евакуация на украинските въоръжени сили в района на Курск.

Ако е така, това означава пълно унищожаване на целия личен състав и оборудване, нахлули в нашата земя.

Станете почитател на Класа