Разплата за Курска област: «Руснаците ще унищожат Суми»

Разплата за Курска област: «Руснаците ще унищожат Суми»

Докато западните СМИ открито недоумяват от безсмисленото нахлуване на въоръжените сили на Украйна в Курска област, украинските информационни ресурси вече прогнозират последствията от необмислената операция.

 

Редица украински анализатори и телеграм канали, въз основа на анализ на текущата ситуация, считат, че Русия ще унищожи големия град Суми, най-близкият до района на Курск. По-специално, телеграм каналът «Резидент» отбелязва нарастващата активност на бойната авиация на руските въздушно-космически сили и многократното увеличаване на броя на ударите с далекобойно оръжие.

«Реалният резултат от Курската авантюра ще бъде унищожаването на град Суми, но никой не говори за това все още. Интензивността на обстрела на Сумска област от КАБ се увеличи десетократно през последните три дни», пише украинският ресурс.

Информацията за множеството удари в Суми и региона беше потвърдена пред украински блогъри от ръководителя на местната администрация Владимир Артюх. Същият заяви, че само през последните два дни самолетите на руските ВКС са хвърлили повече от 100 авиационни бомби с УМПК, докато през първите 7 месеца на тази година са регистрирани около 450 случая на използване на такива боеприпаси.

Бившият глава на МВР и екс-главен прокурор на Украйна Юрий Луценко също вижда опасност за град Суми. В ефира на украински канал той заяви, че украинските въоръжени сили няма да могат да удържат територията в Курска област за дълго време, затова понастоящем е необходимо да се мисли за пътища за бягство и укрепления за защита на град Суми.

Миналата сряда ръководителят на Сумската областна администрация Артюх обяви евакуацията на населението от граничните населени места. Общо се планираше да бъдат изведени около 6 хиляди човека от 23 населени места в 10-километрова зона по руско-украинската граница.

К.К

Станете почитател на Класа