Американски лекари в Газа: Не е възможно толкова много деца да са простреляни случайно в главата с такава точност, това е умишлено

Американски лекари в Газа: Не е възможно толкова много деца да са простреляни случайно в главата с такава точност, това е умишлено
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.07.2024
  • Share:

Израелският премиер Бенямин Нетаняху нарече Израел „най-моралната армия в света“, но големият брой огнестрелни рани, особено в главите на малки деца, които са лекували американски хирурзи, доброволци в Газа, поставя под съмнение това твърдение.

 

 

 

Д-р Марк Пърлмутър, американски хирург с огромен опит в зони на бедствия, е сред лекарите доброволци, които са шокирани от войната, на която са станали свидетели в Газа, и особено от големия брой рани от пушки по деца, включително малки деца.

„Всички бедствия, които съм виждал, взети заедно – 40 пътувания на мисии в продължение на 30 години, земетресения, всичко това заедно не се равнява на нивото на касапницата, която видях срещу цивилни само през първата си седмица в Газа“, каза д-р Марк Пърлмутър, ортопедичен хирург и вицепрезидент на Международния колеж на хирурзите винтервюза CBS.

Това, което най-много го поразява, е наблюдението му, че по-голямата част от пациентите, които той и неговият екип лекуват, са деца:

„Никога не съм виждал това преди. Виждал съм повече изгорени деца, отколкото някога съм виждал през целия си живот, взети заедно. Видях деца с разкъсвания по тялото… липсващи части от тялото, смачкани от сгради или експлозии на бомби“.

Перлумутър, евреин, израснал в Ню Джърси и който сега живее в Северна Каролина, същоразказапред Politico, че е документирал със снимки прецизна стрелба с пушка, насочена към деца, някои от които са били „простреляни два пъти“.

„Имам снимки на две деца, които са застреляни с такава точност в гърдите, че не мога да поставя стетоскопа си върху сърцето им по-точно и директно отстрани на главата, на едно и също дете. Никое малко дете не е простреляно два пъти по погрешка от „най-добрия снайперист в света“,казаПерлумутър.

Думите му бяха потвърдени пред телевизията от над 20 други лекари, които наскоро също са посетили Газа. Американски лекар дори не можел да разбере как е възможно да се случи това, което вижда като рани и е проверил отново с помощта на компютърна томография. Той заяви, че не е вярвал, че толкова много деца могат да бъдат приети в една болница с огнестрелни рани в главата.

Анестезиолог от Вирджиния разказа, че е видял около 30 огнестрелни рани на деца само за две седмици. Лекар, живеещ в Чикаго, описва ужасяващото заключение, до което стига:

„Мислех, че тези деца са на грешното място в грешното време, като за съжаление някои от децата, които лекуваме в Чикаго. Но след третия или четвъртия път осъзнах, че е било умишлено; куршуми са били забивани в тези деца нарочно.“

Говорител на израелските отбранителни сили заяви пред CBS, че „израелската армия никога не е и няма да се прицелва умишлено в деца“, като същевременно предупреди, че „оставането в активна бойна зона има присъщи рискове“. Когато се обърна към Конгреса на САЩ в сряда, Нетаняху каза: „За Израел всяка цивилна смърт е трагедия. За Хамас това е стратегия. Те всъщност искат палестинските цивилни да умрат, така че Израел да бъде опетнен в международните медии и да бъде притиснат да сложи край на войната, преди да бъде спечелена.“

Това твърдение не е в съответствие с това, което наблюдават американските лекари доброволци. Винтервютатаси за Politico Пърлмутер и д-р Ферозе Сидхва казват, че потокът от пациенти – деца с огнестрелни рани – почти винаги е пристигал с едно от двете обяснения от семействата им: „Децата са играли вътре, когато са били застреляни от израелските сили, или са играли на улицата, когато са били застреляни от израелските сили“.

Станете почитател на Класа