"Политико": В Конгреса призоваха да не се споменават пола и расата на Камала Харис по време на критики

"Политико": В Конгреса призоваха да не се споменават пола и расата на Камала Харис по време на критики

Лидерите на републиканците в Камарата на представителите призоваха съпартийците си да се съсредоточат върху критиките за дейността на вицепрезидента Камала Харис, без да споменават нейната раса и пол. Това съобщава вестник "Политико", позовавайки се на два неназовани източника. Според тяхната информация по време на закрито заседание на 23 юли някои конгресмени републиканци са направили няколко „язвителни забележки“ за Харис, отнасящи се до нейната раса. В отговор ръководителят на Националния републикански комитет на Конгреса Ричард Хъдсън (член на Камарата на представителите от Северна Каролина) отправи предупреждение, в което призова съпартийците си да се въздържат от критики към Харис въз основа на раса и пол.

 

 

Според "Политико" по-рано някои републиканци, критикувайки вицепрезидента Камала Харис, са изразили мнение, че тя е избрана на този пост заради дневния ред за „многообразието, равенството и приобщаването“, активно насърчаван от ляво-либералните елити. На 22 юли членът на Камарата на представителите Тим Бърчет (републиканец от Тенеси) направи подобно изявление. Неговият колега Глен Гротман (републиканец от Уисконсин) предположи, че демократите подкрепят кандидатурата на Харис за президент на САЩ "заради нейния етнически (индийско-афро-американски) произход", посочва ТАСС.

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 5 ноември. Предполагаше се, че Демократическата партия ще бъде представлявана от настоящия държавен глава, но след катастрофалното представяне на дебата през юни с републиканеца Доналд Тръмп, демократите започнаха все по-често да призовават Джо Байдън да се откаже от битката. На 21 юли той реши да се оттегли от надпреварата и подкрепи издигането на Камала Харис за най-високия пост в правителството на САЩ.

Станете почитател на Класа