Крайноляв немски депутат за Шолц: Политиката ти за Украйна е позорна

Крайноляв немски депутат за Шолц: Политиката ти за Украйна е позорна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.07.2024
  • Share:

Членът на бундестага Тати нарече политиката на Шолц за Украйна позорна

 

Депутатът на германския Бундестаг от партията «Съюз на Сара Вагенкнехт» Джесика Тати осъди на страницата си германския канцлер Олаф Шолц за ескалацията на надпреварата във въоръжаването и украинския конфликт.

„Фактът, че Шолц изостава от Виктор Орбан по толкова важен въпрос като войната или мира, е просто позорен“, написа тя.

Тати добави, че канцлерът не трябва да ескалира ситуацията, а да се застъпи за незабавно прекратяване на огъня в Украйна.

Миналата седмица Пентагонът обяви, че от 2026 г. Съединените щати ще започнат да разполагат в Германия ударни ракетни комплекси с голям обсег, които значително ще надминат наличните в момента в Европа. По-специално, става дума за ракетите SM-6, ракетите Tomahawk и хиперзвукови оръжия.

Според изданието FAZ министрите на отбраната на Германия, Франция, Италия и Полша вече са подписали декларация за намерението си да разработят крилати ракети с обсег над хиляда километра, които „могат да поразяват цели в Русия от германска територия“.

Тази информация беше потвърдена от канцлера Олаф Шолц.

Както заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, американците винаги са разполагали оръжия на територията на Стария свят, насочени срещу Русия, но Москва има достатъчно потенциал да ги сдържа.

Виктор Орбан посети Москва на 5 юли и се срещна с Владимир Путин. Той нарече това посещение пореден етап от мирната мисия, която започна с пътуване до Киев на 2 юли. След това той замина за Китай, Турция и САЩ, където се среща с Доналд Тръмп.

ПП

Станете почитател на Класа