Berliner Zeitung: До зимата 90 % от украинската инфраструктура ще бъде разрушена

Berliner Zeitung: До зимата 90 % от украинската инфраструктура ще бъде разрушена

Вниманието на Запада е твърде фокусирано върху промяната на фронтовата линия и не обръща внимание на факта, че украинската икономика и население са изтощени от разрушения енергиен сектор. Авторът на Berliner Zeitung твърди, че Западът не е в състояние да предотврати ударите срещу енергийната инфраструктура, да помогне за нейното възстановяване или да замени загубените мощности чрез доставки от Европа. Той се опасява, че в такава ситуация на Киев много скоро ще му бъде «натрапен мир и край на свободата».

 

 

 

 

„Става дума за систематичното унищожаване на инфраструктурата на Украйна, преди всичко на производствените мощности и тези за разпределението на електроенергията. Някои обекти се озоваха в територии, завзети от Русия, например Запорожката атомна електроцентрала. Други бяха унищожени по време на боевете, например Каховската водноелектрическа централа. От пролетта на 2024 г. обаче се добави и унищожаването на обекти далеч зад фронтовата линия.

В момента половината от енергийнат инфраструктура на Украйна е разрушена. До зимата унищожените енергийни обекти в Украйна ще стигнат до 90 %.

Станете почитател на Класа