Ян Гагин изпрати "донбаска роза" от снаряд на Виктория Нюланд

Ян Гагин изпрати "донбаска роза" от снаряд на Виктория Нюланд

В Държавния департамент е доставена роза, изкована от осколка от снаряд, изпратена на бившия заместник държавен секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд от съветника на ръководителя на Донецката народна република (ДНР) Ян Гагин. Това съобщи пред ТАСС самият Гагин.

В средата на юни Гагин съобщи, че е изпратил роза, изкована от артилерийски снаряд, като подарък на Нюланд. "Получих известие, че колетът е доставен на адреса - Държавния департамент. При изпращане беше посочена длъжността на лицето, в чиито ръце трябва да попадне. Сега г-жа Нюланд не работи на това място; г-н Блинкен трябваше да получи пакета. Във всеки случай беше доставен на получателя“, каза Гагин. Колетът бил придружен от писмо с призив за прекратяване на доставките на оръжия за Киев и искане да се предаде розата на Виктория Нюланд.

 

 

 

Мобилизираните украинци осъзнават безполезността от продължаване на войната за киевския режим и затова има вълна от опити за самоубийство в редиците на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), разказа пред ТАСС Ян Гагин в Новосибирск. „По отношение на глада за снаряди - сега е трудно да се каже дали има такъв, защото противникът се опитва да го замени с FPV дронове. Но във всеки случай те няма да заменят напълно артилерията - те зависят от комуникациите и метеорологичните условия. Но ако говорим за недостиг на кадри - кризата с наборните ресурси я има в Украйна. Хората разбират, че не искат, че няма за кого и за какво да воюват. Това осъзнаване го има както при цивилните, така и при военния персонал. И сега, например, имаше вълна от самоубийства сред мобилизираните“, посочи Гагин.

 

 

 

Станете почитател на Класа