Путин към деца и вдовици на загинали в Украйна: Животът е сложен и разнообразен

Путин към деца и вдовици на загинали в Украйна: Животът е сложен и разнообразен
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.01.2024
  • Share:

На Бъдни вечер руският президент Владимир Путин се срещна в резиденцията си край Москва със семействата на военнослужещи, загинали по време на спецоперация в Украйна, съобщи прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков, предаде РИА Новости.

 

 

Преди това беше организирана програма от изложби, спектакли и други празнични събития за семействата, приети като лични гости на президента в Москва.

Според Песков президентът е провел доста подробен разговор със семействата, разговарял е както с вдовици, така и с деца и ги поканил на празнична вечеря.

Самият Путин каза по време на срещата, че това трябва да се превърне в ясен сигнал към служителите на всички нива за необходимостта от подкрепа на семействата на военнослужещите.

„Както знаете, много от нашите мъже, нашите смели, героични момчета, войници на Русия и сега, на този празник, защитават интересите на страната ни с оръжие в ръка. Затова, на първо място, аз и вие искам да поздравим всички за този празник. И второ, бих искал нашата среща да бъде такъв ясен, разбираем сигнал за всички мои колеги в цялата обширна територия на Руската федерация и на всички нива... за да гарантирам, че моите колеги са винаги и навсякъде до вас“, каза държавният глава по време на разговор със семействата на загинали войници.

Той обясни, че „животът е сложен и разнообразен", така че често има нужда от външна подкрепа.

Путин също обеща да разговаря с министъра на отбраната Сергей Шойгу, за да установи обратна връзка със семействата на бойци, загиналите в зоната за специална операция.

"Ще говоря с министъра, но се предвиждат промени в устава на фонда ("Защитници на Отечеството" - бел. ред.), за да има обратна връзка. Освен това държавният глава обеща да уреди регионалните плащания към семействата на загиналите войници.

 

 

Видео: https://www.facebook.com/rianru/videos/723072949761028/?ref=embed_video&t=1

Станете почитател на Класа