Politico: Пентагонът не казал на Белия дом цели четири дни, че Лойд Остин е в болница

Politico: Пентагонът не казал на Белия дом цели четири дни, че Лойд Остин е в болница
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.01.2024
  • Share:

Пентагонът не е информирал четири дни за хоспитализацията на американския министър на отбраната Лойд Остин, съобщи Politico, цитирайки двама служители.

 

 

 

Остин беше приет в болницата в понеделник, 1 януари, а обществеността и Конгресът бяха информирани за това едва в петък.

Според публикацията информацията за хоспитализацията на Остин "дошла като шок" за висшите служители, включително съветника по националната сигурност Джейк Съливан, които не знаели за усложненията, които министърът на отбраната е имал след медицинската процедура.

Според статията Конгресът е бил уведомен за болестта на Остин само 15 минути преди Пентагонът да издаде публично прессъобщение.

Телевизионният канал NBC, позовавайки се на свои източници в правителствените кръгове, твърди, че 70-годишният министър е прекарал няколко дни в интензивното отделение, предавайки работата си на своя заместник Катлийн Хикс.

Самият Остин обяви в писмено изявление в събота вечерта, че се възстановява и очаква скоро да се върне в Пентагона. Той призна, че би могъл да се справи по-добре с информирането на обществеността за здравословните си проблеми.

Станете почитател на Класа