Русия: Ракетният комплекс "Корнет" унищожи наблюдателен пункт на ВСУ на десния бряг на Днепър

Русия: Ракетният комплекс "Корнет" унищожи наблюдателен пункт на ВСУ на десния бряг на Днепър
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    29.12.2023
  • Share:

След поразяване на целта на противника екипажът промени позицията си, за да избегне ответния огън от украинските части, се казва в съобщение на руското МО

 

 

 

Екип на противотанковия ракетен комплекс "Корнет" на ВДВ унищожи наблюдателен пункт на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на десния бряг на Днепър в района на Херсон.

 

Това казаха от руското министерство на отбраната, съобщават руски медии.

„Разузнавателните войски от групата войски забелязаха на десния бряг на реката, контролиран от украинските въоръжени сили, наблюдателен пост на украински формирования, от който противникът непрекъснато наблюдаваше нашите позиции, разположени на отсрещния бряг. А също така коригира стрелба на тяхната артилерия и изстреляни безпилотни самолети. Командването на едно от въздушнодесантните формирования е взело решение да унищожи този наблюдателен пункт от противотанковата ракетна система "Корнет", се казва още в изявлението.

Както уточнява военното ведомство, екипажът на установката бързо се премества на огнева позиция, изстреля управляема ракета по целта. „И с точно попадение унищожи наблюдателния пункт на украинските въоръжени сили на десния бряг на Днепър. В този случай целта е поразена от първия изстрел на ракета. След поразяване на целта на противника екипажът промени позицията си, за да избегне ответния огън от украинските части.”

Министерството на отбраната добави още, че подразделения на ВДВ от Днепърската група войски ежедневно унищожават противника на десния бряг на Днепър в района на Херсон.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа