Newsweek: Подкрепата за Израел може да струва преизбирането на Байдън

Newsweek: Подкрепата за Израел може да струва преизбирането на Байдън

Почти три четвърти от младите американци на възраст 18-29 години се противопоставят на политиката на демократите по отношение на конфликта в Близкия изток, съобщава Newsweek резултатите от ново проучване на Siena College за The New York Times. Такава непопулярност на сегашния президент сред младите хора може да повлияе негативно на резултатите от изборите: според проучването като цяло сред избирателите републиканецът Доналд Тръмп изпреварва действащия президент с два процентни пункта.

 

 

Newsweek: Подкрепата за Израел може да струва преизбирането на Байдън

 

 

Байдън губи подкрепата на младите хора заради помощта за Израел и може да загуби предстоящите президентски избори, пише Newsweek. Близо 75% от младите избиратели на възраст 18-29 години не одобряват начина, по който демократите се справят с конфликта в Близкия изток, според новото проучване на Siena College за The New York Times. Същият брой анкетирани считат, че Израел не прави достатъчно, за да избегне цивилните жертви в ивицата Газа.

Проучването, проведено на 10-14 декември сред 1016 регистрирани гласоподаватели, установи също, че 27 процента от младежите симпатизират на Израел, докато 47 процента подкрепят Палестина.

В последната група 21% от гласувалите за Байдън през 2020 г. сега предпочитат неговия съперник Доналд Тръмп. Сред американците на възраст 18-29 години Тръмп води пред действащия президент с шест пункта — 49% към 43%, докато сред избирателите като цяло съотношението е 46% към 44%.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа