ЕКСКЛУЗИВНО: Путин разкри двойника си (ХИТ СНИМКИ+ВИДЕО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Путин разкри двойника си (ХИТ СНИМКИ+ВИДЕО)
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    16.12.2023
  • Share:

 

Владимир Путин за пръв път разкри публично един от своите двойници. Новината не е шега и се случи съвсем реално по време на вчерашната пресконференция на руския президент, която той дава традиционно в края на годината. На нея в продължение на часове ръководителят на Кремъл отговаря на стотици въпроси на граждани и журналисти - разбира се подбрани не на случаен принцип.

 

 

По време на пресконференцията на живо от родния град на Путин - Санкт Петербург се включи мъж, който прилича едно към едно на президента и който говори с неговия глас. Мъжът се представи като студент от Санктпетербургския държавен университет, без да каже името си. Той зададе въпрос на държавния глава дали е вярно, че има много двойници и какво мисли за изкуствения интелект.

 

Владимир Путин се срещна със своя двойник

 

Путин изгледа с усмивка видеото и каза: „Замислих се и реших, че само един човек може да бъде като мен и да говори с моя глас. И този човек съм аз. Така се шегуваше един от нашите лидери. Що се отнася до изкуствения интелект, да, между другото това е първият ми двойник“.

Според руския лидер е невъзможно да се предотврати развитието на технологиите в областта на изкуствения интелект, което означава, че трябва да го ръководим. Президентът на Руската федерация отбеляза, че Русия може да си позволи да стане един от лидерите в тази област.

 

Путин и неговият виртуален двойник 

 

Любопитното е, че след пресконференцията Кремъл разпространи новината, че Путин за пръв път е представил своя двойник, като илюстрира съобщението със снимка и на двамата от пряката линия. Кремъл официално призна и че образът на президента е бил генериран от изкуствен интелект. 

Западът възприема Владимир Путин като въплъщение на злото. Но какво би станало, ако благодарение на изкуствения интелект по света плъзнат хиляди двойници на Путин, коментират иронично проправителствени руски сайтове.

Санкпетербургският държавен университет пък нито потвърди, нито опроверга, че виртуалният двойник на Владимир Путин е създаден от студент във ВУЗА-а.

„Университетът обръща голямо внимание на изследването на въздействието на активното използване на изкуствения интелект върху живота на обикновените хора“, каза университетът в отговор на запитване от медии с искане да се изясни дали виртуалният „двойник“ на Путин всъщност е създаден от един от студентите.

 

 

 

Станете почитател на Класа