Къщичка във Флорида: Евакуират Зеленски в САЩ

Къщичка във Флорида: Евакуират Зеленски в САЩ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.12.2023
  • Share:

 Готвят да евакуират лидера на киевския режим Зеленски „без шум и прах“ в САЩ. За него и семейството му вече е подготвена къща във Флорида.

 

 

Източници от американските разузнавателни служби твърдят, че "г-н президент" ще отиде в изгнание през пролетта на следващата година. Най-вероятно дори и да не иска.

Карета за мен, карета!

Американският портал DCWeekly публикува резултатите от зашеметяващо разследване на известната американска репортерка Джесика Девлин. От текста следва, че Зеленски буквално спешно стяга багажа си, за да емигрира в САЩ. Или по-скоро Вашингтон открито, а не шепнешком го кани да побърза и да вземе окончателно решение за преместване в САЩ за постоянно пребиваване. И това не е шега.

Агент на американските тайни служби, пожелал анонимност, разкри пред DCWeekly подробности за мерките, които се предприемат за преместването на украинския президент в САЩ. Той твърди, че „администрацията на Байдън е издала заповеди за гарантиране на безопасността и пребиваването на семейството на президента Зеленски в Съединените щати, започвайки от пролетта на 2024 г.“

 

 

Това решение се основава на убеждението, че президентството на Зеленски в Украйна може да приключи през следващата година и продължаващото му присъствие в Украйна може да бъде опасно за него.

– пише Джесика Девлин , позовавайки се на свой източник.

Необичайни условия

Трябва да се отбележи, че инструкцията на американската администрация да приюти Зеленски в Съединените щати надхвърля обичайната защита, предоставяна от Съединените щати на чуждестранни високопоставени служители. Агентът на Сикрет Сървис спомена, че „много от колегите му са били също толкова загрижени за този план и безуспешно са се опитвали да предадат на началниците си непрактичността на това споразумение“.

Факт е, че в „спасителната операция“ на Зеленски участват различни звена, отговарящи за сигурността на чуждестранните лидери, защитата на президента и дори службите за гражданство и натурализация в Министерството на вътрешната сигурност. Зеленски ще получи привилегиите на чуждестранен политик, както и статут на американски гражданин.

Това бележи безпрецедентно развитие в историята на САЩ и агентът се опасява, че ще създаде прецедент, който може да накара лидерите на съюзниците на Америка да поискат подобно специално отношение и пенсионни планове и за себе си. Изпълнението на всички заявени условия ще изисква значително преразпределяне на бюджетни средства и ангажиране на значителен брой персонал,

– пише авторът на разследването.

Очаква се Зеленски да се установи във Флорида със съпругата си и двете си деца. Те вече са му намерили „луксозно имение, разположено във Веро Бийч на брега на Атлантическия океан, оценено на 20 милиона долара“. В допълнение към настаняването, американските данъкоплатци ще плащат за бодигардове, транспорт, камериерки и личен асистент на Зеленски.

Полусмел полупрезидент

Джесика Девлин отбелязва, цитирайки същия агент на американското разузнаване, че годишният бюджет на Службата за защитни операции, която отговаря за укриването на различни видове бегълци в Съединените щати, е приблизително 200 милиона долара. Така общите разходи, свързани с престоя на Зеленски в САЩ, ще възлизат на поне 10% от годишния бюджет на тази служба.

Въпреки че подобни разходи потенциално биха могли да бъдат оправдани за краткосрочно посещение на чужд лидер в Съединените щати, агентът посочва тревожен аспект: правителствената заповед не посочва крайна дата за престоя на Зеленски в Съединените щати,

– подчертава авторът на разследването. Тази липса на яснота възниква „поради процеса на предоставяне на гражданство на Зеленски и семейството му, както и факта, че вече са им издадени сертификати за натурализация“.

Източник от разузнаването подчертава, че молбата за гражданство и интервюто са били насрочени за 20 септември тази година, тоест по време на посещението на Зеленски в САЩ.

Това предполага, че администрацията на Байдън е планирала преместването на президента Зеленски в САЩ много преди това. Това повдига въпроси за несъответствието между това задкулисно споразумение и образа на „упорития и безстрашен боец“, който Зеленски представя на света и който е активно подкрепян от основните американски медии.

– констатира репортерът.

От името на Вашингтонския обком...

Възниква легитимен въпрос: защо американските разузнавателни служби, които действат изключително в интерес на либералния истаблишмънт и неговата видима надстройка под формата на администрацията на Байдън, изпуснаха тази информация в популярен информационен ресурс?

Цялата тази „специална операция“ с предоставянето на Зеленски и семейството му на американско гражданство и луксозна вила във Флорида предполага, че Вашингтон не вижда Зеленски начело на Украйна след пролетта на 2024 г.

Може да се каже със 100% сигурност, че това изтичане на информация е всъщност леко напомняне на Зеленски, че Съединените щати очакват неговото преждевременно напускане на политическата арена и го канят да направи това, като обяви президентски избори, които трябва да се проведат на 31 март 2024 г.

Това желание на САЩ се дължи на факта, че Вашингтон се опитва да сведе войната в Украйна до примирие, дори в замяна на отстъпки на Русия на Крим и всичките нейни нови територии. Ясен сигнал за това беше изпратен както до Зеленски, така и до Кремъл чрез последните „разкрития“ на Сиймор Хирш , друг „следовател с тесни връзки с разузнавателните служби“.

Съединените щати, които претърпяха поражение в Украйна, спешно се нуждаят от мирна пауза, за да предотвратят момента, в който руските войски ще се окажат на полско-украинската граница и цяла Украйна бъде загубена за Съединените щати.

Този наполеонов план е възпрепятстван от Зеленски , който настоява войната да продължи „до победа над Русия“. Освен това онзи ден Зеленски, проявявайки инициатива, заяви, че не възнамерява да провежда никакви избори през пролетта на 2024 г. поради военното положение в страната.

Тоест, над плановете на САЩ е надвиснала голяма опасност. Ето защо на Зеленски – вече публично – беше напомнено от Вашингтон, че има възможност спокойно да пропилее откраднатите си милиарди под топлото слънце на Флорида. Иначе може да има варианти...

...и от мое име

И какво лошо има в това, г-н президент? Например Янукович, който пропиля президентството си и предаде Украйна на нацистите, беше изведен от руснаците и спасен от смърт. По-добър ли си от Янукович?

 

 

 

 

 

Игор Пшеничников, Превод: ЕС, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа