Забележително прост, впечатляващо нагъл и изумително корумпиран

Забележително прост, впечатляващо нагъл и изумително корумпиран
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.12.2023
  • Share:

Тази новина се гуши срамежливо сред новините в Дневник, някъде долу, сред маловажните вести. 

 


От нея разбираме, че Министерството на правосъдието в САЩ повдига нови наказателни обвинения срещу Хънтър Байдън, и ако бъде признат за виновен, го чакат до 17 години затвор.
Синът на американския президент е обвинен, че е "печелил чудесно", докато е бил в в бордовете на украински индустриален конгломерат и китайски фонд за частни капиталови инвестиции, и е водил екстравагантен начин на живот (383 000 долара е похарчил само за представителки на най-древната професия), но пък е забравил да плати няколко милиона данъци. Сред обвиненията се споменават също наркотици, оръжие и съмнителни бизнес сделки.

Оставам настрана факта, че ако ставаше дума за сина на Доналд Тръмп, тази новина щеше да се кипри на челни страници в грантовите медии поне три месеца, а розовият комсомол щеше да упражнява остроумието си чрез статуси, лафчета и карикатури особено настървено.

Друга ми е мисълта. Мисля, че Хънтър Байдън е чудесна представителна извадка на целия неолиберален елит - забележително прост, впечатляващо нагъл и изумително корумпиран. През годините в България се нагледах на едни и същи типажи, които ме убеждаваха, че са елитът на тази държава. И всички до един прости, нагли и корумпирани.

Без да им мигне окото си плюха на мантрата за борба с мафията, върху която паразитираха години, докато се намърдат във властта, изпраха престъпниците, с които уж се бореха, коалираха се с мутрите и се превърнаха в техни презрени ибрикчии. За да им подхвърлят някой и друг кокал, за да влязат в някоя и друга далавера. Като тази за едни странни 600 милиона, за която сигнализира собственият им министър Йоловски.
Но ви уверявам, пичове, че времената се менят. Днес сте безнаказани, но утре ще ядете бой. От същия онзи народ, който толкова много презирате.

Станете почитател на Класа