«Ще ги призовем насила»: В САЩ обявиха неочаквана мярка заради Русия

«Ще ги призовем насила»: В САЩ обявиха неочаквана мярка заради Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.12.2023
  • Share:

AC: Американците отказват да влязат в армията заради конфликта в Украйна

 

 

"Ще ги призовем насила": В САЩ обявиха неочаквана мярка заради Русия

 

Апетитите на американските власти може да доведат до въвеждането на военна повинност в страната, заяви бившият съветник на президента на САЩ Роналд Рейгън Дъг Бандоу в статия  за сп. The American Conservative.

„Ако американската външнополитическа върхушка, не се откаже от целта си да управлява света, тогава почти гарантирано ще се наложи да въведе наборна военна служба“, счита експертът.

Според Бандоу намесата на САЩ в конфликти по света отблъсква хората от доброволна военна служба. Експертът предполага, че потенциалните войници също са възпрени от конфликта в Украйна, където Съединените щати водят „непряка война“ с ядрена сила в лицето на Русия.

Само политиката на Москва спасява Европа от «катастрофална» ескалация на конфликта, отбелязва анализаторът.

Бандоу предполага, че връщането на задължителната военна служба, която беше премахната през 1973 г., ще доведе до спад в дисциплината и бойния дух, както и до снижаване в общите качества на въоръжените сили.

„Проблемът с намирането на млади мъже и жени, желаещи да служат като стражи на една обхваната от конфликти глобална империя, става все по-остър“, заключава експертът.

Западните средства за масова информация все по-често пишат, че Щатите и ЕС са започнали да се уморяват от украинската криза, а подкрепата за Зеленски отслабва.

Според NBC американските и европейски чиновници вече обсъждат с властите в Киев възможните последици от мирните преговори с Русия, включително от какво може да се наложи бившата съветска република да се откаже, за да се постигне споразумение.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа