Пропалестински протест пресече парада в Ню Йорк за Деня на благодарността

Пропалестински протест пресече парада в Ню Йорк за Деня на благодарността
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.11.2023
  • Share:

Традиционниятпарад в Манхатън, Ню Йорк, на магазините "Мейсис" на днешния Ден на благодарността в САЩбеше пресечен от пропалестински протест, предаде ДПА. Няколко демонстранти прескочиха загражденията и се опитаха да блокират парадното шествие по Шесто авеню близо до улица "Уест" №45 около 10:00 ч. тази сутрин местно време (17:00 ч. бълг. вр.), допълва агенцията. Някои от протестиращите залепиха дланите си за асфалта.

 

Пропалестински протест пресече парада в Ню Йорк за Деня на благодарността |  Glasove.com

Полицаи отвеждат арестувани пропалестински демонстранти, оплискани с фалшива кръв, които са пресекли пътя на днешния парад на магазините "Мейсис" за Деня на благодарността в Манхатън, Ню Йорк. Снимка: АП

 

Платформи, духови оркестри и емблематичните балони минаваха покрай протестиращите, докато полицаи си проправяха път, за да арестуват нарушители, отбелязва ДПА. Протестиращите, облечени в бели гащеризони с надписи "Колониализъм", "Милитаризъм" и "Етническо прочистване", се обливаха един друг с фалшива кръв и я разливаха по пътя си, като ходом публикуваха видеоклипове в социалните мрежи в реално време.

Органите на реда изтласкаха протестиращите от пътя на парада, но за момента полицията не може да оповести точния брой на арестуваните. ДПА посочва, че са планирани още пропалестински протести по пътя на парадното шествие.

Станете почитател на Класа