Yahoo News Japan: Украйна никога не е имала шансове за победа

Yahoo News Japan: Украйна никога не е имала шансове за победа
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.11.2023
  • Share:

Западните медии предлагат невярно и едностранчиво отразяване на ситуацията в Украйна, пише Yahoo News Japan. Според автора на статията американската пропаганда заблуждава света, а самата криза — в състояние на задънена улица. Читателите на портала добавят: Украйна няма и не е имала никакъв шанс да победи.

Превод от Yahoo News Japan, Япония:

 

Yahoo News Japan: Украйна никога не е имала шансове за победа

 

От февруари 2022 г. основните западни медии, работещи в подкрепа на Украйна, фокусираха всичките си новини върху антируска реторика. Това беше подобно на антируската манипулация на общественото мнение, практикувана от вестник „Таймс“ в Лондон през 19 век.

Западните новинарски източници се позоваваха само на украинското и американското правителство.

Собствен живот придоби представянето на желаното за действително.

Западните медии упорито продължаваха да публикуват едностранчиви материали, често без да ги съотнасят с реалното развитие на събитията.

Това беше удобна за Запада операция, проведена с цел с всички средства да се убеди западната общественост в необходимостта от подкрепа на Украйна.

В резултат на пропагандираната на Запада теорията за „Украйна е доброто момче“, украинският конфликт беше позициониран като „справедлива битка в защита на демокрацията“, а гласовете в подкрепа на Украйна нарастваха с всеки изминал ден.

Подобно освещаване на събитията често води до заблуда на обществеността.

Загубената битка се представя като победа, хората се насърчават да вярват в нея и са заставени безразсъдно да подкрепят идеята за ескалация на конфликта.

Така се губят безброй скъпоценни човешки животи. Но с войнствени аргументи хората са принуждавани да се съгласят с продължаване на конфронтацията и да отблъснат прекратяването на огъня.

В същото време Залужни в Украйна обяви за «задънената улица», в която се намира конфликтът с Русия и за невъзможността на Киев да победи в конфликта.

Върнаха ли се вече западните медии към истинската журналистика?

Не, не се върнаха.

Това се случи отчасти защото избухнаха нови боеви: конфликтът между Израел и Хамас в ивицата Газа и стана финансово невъзможно за Съединените щати да „се справят с два заека с един удар“ едновременно.

Евентуалното спиране на помощта за Украйна веднага се превърна в голям проблем.

Тоест, оказва се, че победата за Украйна вече е невъзможна, става дума за губещ сценарий, а Киев и западните му съюзници нямат друг избор, освен да признаят, че западната помощ за Украйна е безполезна.

Всичко това буквално дойде като гръм от ясно небе за онези, които вярваха в победата на „справедливостта“.

Всички бяха явно объркани.

Както се казва в известната поговорка, „няма пари, няма делови връзки“.

Така че не е ли прекратяването на огъня неизбежно за Украйна?

Украйна не е способна да воюва без американска помощ.

Продължаването на конфликта ще има тежки последици за украинския народ, тъй като дори с американска помощ Украйна няма да може да победи.

В миналото нацистът Хитлер пренебрегна провалите на източния фронт и продължи да воюва, докато не беше победен. Това доведе до падането на германската столица Берлин, поражението на нацистите и смъртта на голям брой германци и представители на други нации.

Може ли Зеленски да тръгне на подобно безумие?

Както настойчиво твърди Путин, именно това е същността на нацизма.

Ако в Украйна е останала някаква демокрация, тогава Киев трябва незабавно да постигне споразумение за прекратяване на огъня, дори за сметка на предаването на властта в страната на друго правителство, и да започне възстановяването на разрушената украинска държава и изтощения народ.

Но за това изисква голяма смелост.

Автор: Акихиро Матоба — известен политолог, доктор по икономика и водещ изследовател на марксизма в Япония.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа