ЗСУ демилитаризираха журналист на „Россия 24“

ЗСУ демилитаризираха журналист на „Россия 24“
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.11.2023
  • Share:

Въоръжените сили на Украйна (ЗСУ) демилитаризираха един от пропагандистите на Кремъл - Борис Максудов, кореспондент на „Россия 24“.

 

 

Той беше ранен в сряда в резултат на атака с украински дрон в Запорожка област. Максудов е починал на път за град Джанкой във временно окупирания от руснаците украински полуостров Крим.

Руското министерство на отбраната съобщи на 22 ноември, че украинските военни са атакували група руски журналисти. Ведомството първоначално съобщи, че „няма опасност за живота“ на Максудов.

Борис Максудов преди няколко месеца засне репортаж от разрушения от руските терористи град Мариупол в Югоизточна Украйна. В репортажа си той представи окупаторите като герои и спасители, които са построили нови жилища на населението. Максудов е автор и на други пропагандни репортажи, включително за наплив от желаещи да получат руски паспорт в ДНР – въображаемата република, която Русия припознава като своя.

В началото на инвазията Максудов засне репортаж и за „хуманитарна колона от руска военна техника, отправила се към Киев“. За съжаление на руските военни кореспонденти операция „Киев за 3 дни“ не приключи по най-добрия начин за руската армия.

Ръководителят на Съюза на журналистите на Русия (СЖР) Владимир Соловьов изрази съболезнования от името на организацията във връзка със смъртта на военния кореспондент, като отбеляза, че журналистът заслужава да получи държавна награда.

Станете почитател на Класа