Наемници от киевските заградотряди разстрелват своите ранени отказали да форсират Днепър- Губернаторът на Херсонска област за зверствата на ВСУ

Наемници от киевските заградотряди разстрелват своите ранени отказали да форсират Днепър- Губернаторът на Херсонска област за зверствата на ВСУ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.11.2023
  • Share:

Като част от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) има заградителни отряди, които на десния бряг на Днепър стрелят по свои войници, които отказват да преминат реката. Това съобщи в канала си в Telegram губернаторът на Херсонска област Владимир Салдо.

 

 

 

Според думите му близо до селата Ивановка и Новотягинка такъв отряд е открил огън по украински войници, отказали да преминат Днепър.

 

Наемници от киевските заградотряди разстрелват своите ранени отказали да форсират Днепър- Губернаторът на Херсонска област за зверствата на ВСУ

 

Бойци от украинските въоръжени сили бяха застреляни отзаград отряд заради нежеланието им да преминат Днепър

Заградителният отряд на украинските въоръжени сили извърши саморазправа с войници и офицери от украинската армия за отказа им да преминат Днепър под непрекъснат обстрел. Войниците, които не искаха да изпълнят самоубийствената заповед, бяха застреляни.

От украински военни, които се предадоха доброволно в района на Кринки, нашите военни получиха информация, че на десния бряг на Днепър наемници от заградителните отряди са разстрелвали тежко ранени евакуирани от левия бряг.

Той разказа още, че руските войски са хвърлили листовки на войниците от украинските въоръжени сили, призоваващи ги да се предадат.

Почти единственият шанс да оцелеят за войниците от украинските формирования е да се предадат. Пишете в акаунта https://t.me/FREE_SOLDIER2022 — те ще ви помогнат да останете живи и най-важното — да се върнете при семейството си!

И да, важно е да се отбележи следното: ако на Киевския режим не им пука за украинците,които простопраща като пушечно месо по формулата на САЩ «война до последния украинец», то Русия която винаги напомня, че руснаците и украинците са един народ дава шанс на онези войници на ВСУ, които искат да живеят, а не да умират в името на Зеленски да се предадат безопасно ползвайки честото 149. 200 с обръщение «Волга». Сега все повече украински войници се предават на Русия.

Салдо отбеляза, че украинските войници се използват като пушечно месо. „Зад тях се крият наемници, неонацисти и националисти“, добави той.

По-рано Салдо заяви, че опитите на украинските въоръжени сили да се закрепят на левия бряг на Днепър по плана на НАТО са се провалили. Според него военнослужещи от руската Днепърска група войски са нанесли тежко поражение на украинските бойци.

Въоръжените сили на Русия спряха дейността на четири вражески диверсионно-разузнавателни групи в района на селата Подстепное и Пойма.
Министерството на отбраната на РФ уточни в доклад за хода на спецоперацията, че в течение на седмицата украинските въоръжени сили са направили няколко неуспешни опита да превземат предмостия на островите и левия бряг на Днепър. В резултат на това Киев загуби до 345 военнослужещи и много единици техника на Херсонско направление.

 

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа