15 души загинаха при израелски обстрел срещу жилище в южната част на Ивицата Газа

15 души загинаха при израелски обстрел срещу жилище в южната част на Ивицата Газа
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.11.2023
  • Share:

Най-малко 15 души бяха убити снощи, а 25 ранени при удар на израелските окупационни сили по апартамент в град Хамад, западно от Хан Юнис, в южната част на ивицата Газа, предаде WAFA.

 

 

Повечето от загиналите са жени и деца.

В бежанския лагер Джабалия в северната част на Ивицата Газа медицински източници казаха, че петима души, включително трима от спасителни екипи, са били убити при израелска атака.

Броят на хората, убити вчера в северната част на Ивицата Газа, е достигнал до около 120, а десетки са ранени или изчезнали в резултат на непрекъснатия обстрел на домове, болници и линейки от израелската окупация.

В същото време 320 ранени и техните придружители бяха евакуирани от индонезийската болница в град Бейт Лахия, северно от ивицата Газа.

По-рано 33 души, включително деца и жени, бяха убити и ранени при израелски бомбен атентат, насочен срещу жилищен площад в Джабалия.

Броят на загиналите в резултат на продължаващата агресия срещу обсадената Ивица Газа от 7 октомври нарасна до повече от 14 100 души, включително повече от 5 840 деца и 3 920 жени, в допълнение към повече от 33 000 ранени и повече от 6 800 изчезнали, включително повече над 4 500 деца и жени.

 

Станете почитател на Класа