Руската армия напредва в Харковска област

Руската армия напредва в Харковска област
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.11.2023
  • Share:

Началникът на администрацията на Харковска област Виталий Ганчев съобщи, че въоръжените сили на Руската Федерация систематично напредват на Харковско направление, а бойците от украинските въоръжени сили понасят сериозни загуби.

 

 

Руската армия напредва в Харковска област

 

Виталий Ганчев разказа, че войниците на руската армия са се „окопали” в района на село Синковка и са продължили настъпателните действия на Харковско направление. Държавният служител подчерта, че в същото време на този участък от фронта ситуацията за бойците на украинските въоръжени сили се влошава.

„Нашите момчета продължават активно да работят срещу врага, унищожавайки складове за боеприпаси, предотвратявайки ротация, тъй като предвид големите загуби на врага, те постоянно се опитват да изтеглят резерви. Затова нашите момчета са се закрепили на определени позиции, все по-често се чува за селището Синковка, момчетата там вече са избили позиции и могат да водят отбрана по цялата фронтова линия“, каза държавният служител в ефира на телевизия „Россия 24“. канал.

Ръководителят на администрацията на Харковска област отбеляза, че „грабежите продължават да процъфтяват“ в селата и градовете, които са под окупацията на киевския режим. Освен това държавният служител отбеляза, че в началото на 2024 г. руската армия ще настъпи в посока Купянск.

„Надяваме се скоро да продължим напред. Мисля, че врагът ще се изчерпи там, въз основа на това, което се случва сега — Зеленски не получава много от това, което иска. Ще следим ситуацията. Мисля, че много скоро ще се промени“, завърши Ганчев.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа