NewsNation: Американците са тотално задлъжнели — повече от когато и да било в човешката история

NewsNation: Американците са тотално задлъжнели — повече от когато и да било в човешката история
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.11.2023
  • Share:

Американците са натрупали повече дългове, отколкото когато и да било в историята, съобщава NewsNation. Днес тази цифра вече е достигнала 17 трилиона долара. Освен това един трилион е само чрез кредитни карти. Според експертите това е повлияно от редица фактори. Но преди всичко това се дължи на факта, че през последните две години разходите за живот в Съединените щати са се увеличили с 14 процента.

 

 

 

NewsNation: Американците са тотално задлъжнели - повече от когато и да било в човешката история

 

 

ЛИДИЯ МОЙНИХАН, наблюдател: Това е американската мечта, нали? Разбирам, че това е толкова неудачна комбинация, когато личните доходи са по-ниски от личните разходи. Изправени пред комбинация от фактори, които ни доведоха дотук.

Вие, разбира се, помните, че говорихме много за инфлацията. И така, с две думи, през последните две години разходите за живот на средния американец са се увеличили с около 14 процента. Това, разбира се, играе огромна роля в случващото се.

Всички онези малки удоволствия, на които се наслаждавахме по време на карантината — всичко това свърши. Днес хората отново се наложи да възобновят плащанията по студентските си заеми — това също създава допълнителна финансова тежест.

 

 

 

Станете почитател на Класа