В САЩ разкриха с какво най-мощните им танкове са уязвими от руските

В САЩ разкриха с какво най-мощните им танкове са уязвими от руските
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.11.2023
  • Share:

BI: Abrams са остарели и лесно уязвими от руските Т-90

 

 

В САЩ разкриха с какво най-мощните им танкове са уязвими от руските

 

Понастоящем основният танк на американската армия M1 Abrams не е най-успешният и универсален избор за използване на фронта, пише Business Insider.

«M1 Abrams не може да доминира на бойното поле. Всичките му предимства — мобилност, огнева мощ и броня — рискуват да не са в крак с времето», се казва в статията.

По този начин американската бойна машина е уязвима за атаки от дронове и 125-мм оръдия на руските танкове Т-90, освен това този 70-тонен танк е стратегически немобилен.

По този начин, заключава BI, Abrams не само няма да донесе предимство на бойното поле, но може да се превърне в реална заплаха за своя екипаж.

В края на октомври Merkur също писа, че Abrams не са подходящи за украинския театър на военните действия.

По-специално президентът Владимир Зеленски беше предупреден, че наред с други неща украинските мостове може да не издържат на този модел поради твърде голямата му тежест.

Освен това Abrams имат висок разход на гориво и в бойни условия може да има проблеми с осигуряването на постоянните доставки. Освен това американските машини са доставени на украинските войски твърде късно и те вече няма да могат да повлияят значително на бойните действия поради калните пътища и наближаващата зима, заключава авторът.

Първата партида Abrams беше доставена в Украйна в края на септември. Според съобщения в медиите, като част от тези доставки украинските въоръжени сили трябва да получат 31 танка.

Но, както отбеляза президентът на РФ Владимир Путин, цялото западно оборудване, предоставено на Киев, гори добре.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа